Kan Bergen bevestigen bij Lokeren?

Kan Bergen bevestigen bij Lokeren?
Foto: © SC

Lokeren ontvangt morgenavond RAEC Bergen. De Draken knokten zich vorige week onder hun nieuwe coach, Albert Cartier, terug in het kampioenschap. Lokeren behaalde een puntje in de moeilijke uitmatch bij Germinal Beerschot.

Met Lokeren-Bergen staat morgenavond een partij op het programma tussen de nummer tien en de nummer zeventien uit de Jupiler League. De Waaslanders tellen na twintig speeldagen 25 punten, de Henegouwers 13. Bergen leek lange tijd een vogel voor de kat, maar onder de nieuwe trainer, Albert Cartier, werd vorig weekend de wederopstanding ingezet. Streekgenoot Moeskroen werd met 2-0 wandelen gestuurd. De Draken hopen hun prestatie van vorige week te kunnen bevestigen op het veld van Lokeren.
 
Voorwaar geen simpele opdracht, want Lokerentrainer Georges Leekens is een kei op het gebied van organisatie. De Waaslanders wonnen en verloren vijf keer dit seizoen, maar behaalden wel tien gelijke spelen, het record uit de Jupiler League. Aan Bergen om een antwoord te vinden op het tactische steekspel van de Leekensbrigade.
 
Bij Lokeren is doelman Copa nog niet terug van de Afrika Cup. Hij speelt dus zeker niet. Voor de rest zijn er enkele twijfelgevallen. Hassan El Mouataz blesseerde zich aan de hamstrings, Marcel Mbayo en Patrick Tambwe aan de enkel en de Israëlische nieuwkomer Omer Golan heeft last aan de adductoren. De kern bestaat uit: Armoumen, Bouabe, Mbaye, Carevic, Joao Carlos, De Vroe, De Wilde Benjamin, Doll, Dupré, Lazic, Muharemovic, Overmeire, Madi, Pavlovic, Tiko en De Wilde Stijn.
 
In de 18-koppige kern van Bergen is geen plaats voor Wilfried Dalmat. De uitblinker van vorig weekend is geelgeschorst. Verder moet coach Cartier het stellen zonder Mohamed Amroune en Romeo Seka. Beide spelers revalideren nog. Ook nieuwkomers Kevin Hatchi en Allessandro Pistone zijn onbeschikbaar wegens blessures. Cédric Roussel, die vorige week aan de knie geraakt werd, is wel speelklaar. Danjel Krivic, Luigi Volpe en derde doelman Antonio Marsala vallen buiten de selectie, evenals de nog niet speelgerechtigde Mohamed Dahmane. Michael Wiggers is nog steeds geschorst na zijn positieve dopingtest uit de heenronde. De selectie bestaat uit: Herpoel, Konstantinidis, Duarte, Jay, Mirri, Nibombé, Brahami, Cavalli, Cordaro, Nicaise, Ragued, Okkonen, Roussel, Zoko, Lukunku, Volpe A., Datti en Stolica.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties