Mbuyu: 'Hopen op kleine stunt tegen Anderlecht'

Nico Wieme
| 0 reacties
Mbuyu: 'Hopen op kleine stunt tegen Anderlecht'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brussels zit in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag speelt men in het Edmond Machtenstadion de derby tegen Anderlecht. Manager Dimitri Mbuyu hoopt op een kleine stunt tegen de landskampioen.

Franky Van der Elst treft het niet als nieuwe coach van Brussels. Met Standard, AA Gent en Anderlecht treft hij meteen drie ploegen uit de top vijf van vorig seizoen. Standard en Gent leverden nul punten op. Tegen Anderlecht hoopt manager Dimitri Mbuyu op meer, hoewel hij beseft dat het niet evident wordt.
 
Mbuyu is duidelijk tevreden over de trainerswissel. “We zitten in een negatieve spiraal en moeten daar zo snel mogelijk uitraken. De laatste twee wedstrijden verloren we, maar er is toch vooruitgang te merken. Er staat weer een echte ploeg en tactisch zit het snor”, zegt de manager aan de redactie van Sporza. “Maar de realiteit is dat we nog altijd laatste staan. Er zijn nog veertien matchen. Dat is veel, maar tegelijk ook weinig. Gelukkig zijn er nog enkele ploegen die in dezelfde situatie zitten als wij.”
 
Brussels heeft na de heenronde een zo goed als nieuw elftal binnengehaald. Zo blijft het net zoals de voorbije jaren een komen en gaan van spelers bij de club. Mbuyu is zich ervan bewust dat dit op lange termijn niet de juiste manier van werken is. “Er moet meer continuïteit zijn. Cercle Brugge is wat dat betreft een goed voorbeeld”, vindt hij. “Zij hebben al zes of zeven jaar hetzelfde geraamte en worden door één of twee goeie transfers ineens een topploeg. Wij moeten ook op die manier werken.”
 
De Lokeraar is wel tevreden met de nieuwelingen. Voorzitter Johan Vermeersch (foto) moest daarvoor, net als de voorbije jaren, diep in zijn geldbuidel tasten. “Deze keer toch echt versterkt “Maar intussen denken we toch dat we deze keer echt versterkt zijn. Ik denk bijvoorbeeld aan Sorokin, die op Gent al heeft laten zien dat hij iets kan”, eindigt Mbuyu.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties