Real en Barça vanavond aan de bak

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real en Barça vanavond aan de bak
Foto: © SC

De 24ste speeldag in de Primera División begint vanavond met drie interessante wedstrijden. Leider Real speelt tegen Betis, Barça reist naar Zaragoza en Espanyol en Sevilla strijden om Europees voetbal.

Leider Real Madrid – dat vorige week nog zeven keer kon juichen tegen Valladolid – trekt zonder een hele hoop afwezigen naar Sevilla om Real Betis partij te geven. Gisteren viel de Nederlander Sneijder (ribben) in extremis ook nog uit voor de partij van vanavond. Coach Schuster kon al niet rekenen op Robinho, Pepe, Metzelder, Heinze en Saviola. Het goede nieuws voor de Duitse oefenmeester is de terugkeer van Van Nistelrooy en Miguel Torres. De Andalusiërs behaalden in de onderlinge duels historisch gezien meer overwinningen dan de Koninklijke en kunnen vanavond meer dan ooit een zege gebruiken: niet alleen voor het vertrouwen, maar ook om de degradatiezone te ontglippen. Trainer Chaparro kan opnieuw rekenen op zijn goudhaantjes Mark González en Odonkor.
 
Achtervolger Barcelona treedt vanavond aan in het Romareda-stadion van Zaragoza. De mannen van Rijkaard hebben een slechte uitreputatie: de blaugrana behaalden slechts een 15 op 33 buitenshuis. De Nederlandse trainer kan opnieuw rekenen op Deco, Puyol, Touré en Bojan. Het slechte nieuws voor de tweede in de stand is de sterke thuisreputatie van de maños: ze verloren dit seizoen nog maar één keer in eigen huis. Bovendien is het spitsenduo Diego Milito (broer van Gabi) – Ricardo Oliveira samen goed voor 23 goals al. Bij de Catalaanse bezoekers is Eto’o niet in de selectie opgenomen, de Kameroener wordt voor de Champions League gespaard. Barça moet winnen om enigszins nog wat druk uit te oefenen op de Madrileense leider.
 
Espanyol ontvangt in het eigen Lluis Companys-stadion rechtstreeks concurrent Sevilla, een heruitgave van de afgelopen Uefa Cupfinale. De thuisploeg (39 punten) tuimelde uit de Champions League-posities na vier nederlagen uit vijf wedstrijden en moeten vanavond winnen om de concurrenten (Racing 34, Sevilla 33, Almería 33 en Valencia 33) niet dichterbij te brengen. De bezoekers uit de Andalusische hoofdstad hebben vanavond eindelijk de kans om terug plaats te nemen op die begeerde Europese plaatsen na de vele uitschuivers van de ploegen boven hen. Nochtans hebben de hispalenses een barslechte uitreputatie: twee overwinningen en twee gelijke spelen. Manolo Jiménez moet het zonder de geschorsten Alves en Keita doen en thuiscoach Valverde kan nog steeds niet rekenen op zijn kapitein Tamudo, doelman Kameni is wel terug paraat.
 
Zondag ontvangt Villarreal – derde in de stand – het zesde geklasseerde Racing. El submarino amarillo verloor afgelopen week in de Uefa-beker van het Zenit Sint-Petersburg van Nicolas Lombaerts. De mannen van Pellegrini zijn overtuigd van hun kansen op classificatie, maar willen zich eerst concentreren op de belangrijke wedstrijd van zondag. Bij de bezoekers uit Santander is publiekslieveling Tchité terug speelklaar en doelman Toño is ook opnieuw inzetbaar. De mannen van Marcelino voelen de hete adem van Sevilla, Almería en Valencia in hun nek en moeten winnen om bij de eerste zes te blijven. De Spaanse media speculeren echter dat de verdiblancos alles op de Copa del Rey zullen zetten om Europees voetbal te halen.
 
De wedstrijd tussen Getafe en Valencia wordt overschaduwd door het proces dat Albelda heeft ingespannen tegen voorzitter Soler en de zijnen. De entourage van de voorzitter trachtte afgelopen week tevergeefs enkele spelers te overhalen om tegen de uitgespuwde middenvelder te getuigen. Getafe is de enige Spaanse ploeg die afgelopen week niet verloor in Europa, 1-1 tegen AEK Athene. De mannen van Koeman zijn ondanks de slechte resultaten nog steeds in de running voor Europees voetbal. Atlético – vierde in de stand met 41 punten – zal tegen zijn moederclub Athletic de Europese kater (1-0 verlies tegen Bolton en de rode kaart voor Agüero voor vermeend spuwen) proberen te verwerken.
 
De andere wedstrijden op zondag zijn het treffen tussen de twee promovendi Almería en Murcia, Valladolid die de blamage van Bernabéu tracht recht te zetten tegen Mallorca, het degradatieduel tussen Recreativo en Deportivo en rode lantaarn Levante tegen Osasuna.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties