United veel te sterk voor Arsenal

Kristof Blomme

Vandaag troffen Manchester United en Arsenal elkaar in de vijfde ronde van de FA Cup. Het werd echter nooit een echte wedstrijd, want United domineerde van begin tot eind. De 4-0 eindstand had dan ook nog hoger kunnen oplopen.

Komende week staan er Champions League-wedstrijden op het programma. Daarom kozen managers Ferguson en Wenger ervoor om enkele basisspelers langs de kant te houden. Bij United begonnen zo Scholes en Tevez op de bank. Giggs en Ronaldo werden zelfs buiten de selectie gehouden. Arsenal begon aan de wedstrijd zonder Flamini, Clichy en Adebayor. Fabregas stond wel gewoon in de basis.

Van de eerste minuut was het duidelijk dat Manchester United de tegenstander bij de keel wou grijpen. Arsenal werd meteen onder druk gezet en kon daar amper uitkomen. Het was niet toevallig Rooney die na een kwartier de thuisploeg oververdiend op voorsprong kopte. Na een hoekschop kopte Andersson de afvallende bal voor doel, waar Rooney het leer in doel verlengde. De spits was ook in de rest van de wedstrijd een gesel voor de bezoekende defensie. United bleef de rivaal overvleugelen en nog geen vijf minuten later verdubbelde het de voorsprong. Nani zette Hoyte in de wind op links en bracht de bal voor doel, waar Fletcher, via Gallas, de netten bol zette. Rooney kreeg nog een tweetal goede mogelijkheden. Evenveel keer mikte hij voorlangs. Met de rust in zicht leek de match al helemaal beslist. Carrick speelde Nani knap aan. Die controleerde met rechts en besloot dan met links voorbij Lehmann

De tweede helft was pas begonnen of de miserie van Arsenal ging verder. Tijdens een kopduel maakte Eboué een trappende beweging en de verdediger van de Gunners moest de kleedkamer opzoeken. Ook na de pauze was Rooney de gevaarlijkste man bij een sterke thuisploeg. Twee keer moest Lehmann ingrijpen na pogingen van de spits. Twintig minuten voor affluiten werd Rooney, onder applaus van bondscoach Capello, naar de kant gehaald ten voordele van Saha. Een kwartier voor het einde lag opnieuw Nani aan de basis van een doelpunt. Hij vond Fletcher aan de tweede paal en die kopte hard binnen. In de laatste minuut kreeg Saha nog de kans om forfaitcijfers op het bord te zetten. Lehmann verhinderde dat echter.