Zaterdagavond in het teken van degradatiestrijd

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zaterdagavond in het teken van degradatiestrijd
Foto: © SC

Omdat de titelstrijd pas zondag aan bod komt, staat de zaterdagavond van de 22e speeldag in de Jupiler League vooral in het teken van de degradatiestrijd. Onderin staan er immers interessante duels op het programma.

Zo ontvangt Sint-Truiden het Dender van Johan Boskamp. STVV staat nog steeds zeventiende, maar boekte sinds de winterstop heel wat vooruitgang. De Kanaries lijken sinds de verschillende inkomende transfers aan de beterhand. Tijd om dat in een reeks overwinningen om te zetten, te beginnen tegen Dender. STVV kan alvast een schitterende zaak doen, en Dender opnieuw in de degradatiestrijd trekken door vanavond te winnen.

Nog onderin kan Bergen elk punt goed gebruiken. De Draken pakten een knappe zes op zes en willen die reeks nu verlengen met een thuiszege tegen Charleroi. Een wedstrijd die perspectieven opent, want Charleroi is dit seizoen wel heel wisselvallig. En dat voor een zelfverklaarde titelkandidaat.

Maar het team dat écht punten moet gaan pakken, is FC Brussels. Het voormalige RWDM staat nog steeds laatste, en de achterstand op de veilige plekjes groeit elke week. Puntengewin op Roeselare is dan ook een absolute must. Maar Roeselare hield vorige week wel titelkandidaat Standard op een punt.

KV Mechelen lijkt op weg naar een rustig seizoenseinde. Met een zege tegen Lokeren kan Malinois het degradatiespook wellicht definitief wegjagen.

In de middenmoot ontmoeten Westerlo en Racing Genk elkaar. Westerlo kan terugblikken op een indrukwekkende reeks, dat kan niet van Genk gezegd worden. De Limburgers konden nog niet winnen in 2008, en de kans dat daar in het Kuipje verandering in komt, lijkt niet bijster groot.

Germinal Beerschot ten slotte ontvangt thuis Zulte Waregem. Een zege brengt de Antwerpse club erg dicht bij Cercle Brugge, dat vrijdagavond al verloor. Bovendien kan Germinal Beerschot ook profiteren van de topper tussen leider Club Brugge en runner-up Standard zondagmiddag. Van een motivatie gesproken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties