'Heerlijk om terug Nederlands te praten'

Tomas Taecke
| 0 reacties
'Heerlijk om terug Nederlands te praten'
Foto: © SC

Na twee uitwedstrijden op FC Dender en AA Gent debuteert Tony Sergeant straks tegen Roeselare voor eigen volk. De 30-jarige middenvelder is na een half seizoen bij het Italiaanse Bari terug in België en voelt zich goed in zijn vel.

In het West-Vlaams onderonsje tegen KSV Roeselare moet Cercle de draad terug opnemen na de pijnlijke nederlaag op Gent. Zonder speerpunt De Sutter zal Cercle er de resterende maanden alles moeten aan doen om een fantastisch seizoen met een prijs te kunnen bekronen.

 

Nochtans heeft de nederlaag in het Ottenstadion de ploeg weinig of niet van zijn melk gebracht: “Op Gent was het eerste halfuur niet voldoende,” weet ook Tony Sergeant. “Toen we in de wedstrijd kwamen was het al te laat, en op Gent een achterstand ombuigen is niet evident. Deze nederlaag heeft ons vertrouwen zeker niet aangetast. De groep heeft dit jaar al zo’n mooie dingen laten zien, dat één nederlaag niet aan het vertrouwen kan vreten.”

 

“Over prijzen wordt hier niet gesproken”

 

Tony Sergeant heeft in Bari nog een contract van twee jaar lopen, maar werd aan de winterstop bij Cercle ondergebracht. “Het is fantastisch om in de kleedkamer weer Nederlands te kunnen spreken. Bij Cercle ben ik in een echte vriendengroep terechtgekomen, zowel op als naast het veld. De spelersgroep van Zulte Waregem valt perfect te vergelijken met de bende enthousiastelingen waarvan ik nu deel uitmaak.”

Ondanks de weinige speelkansen ziet Sergeant zijn Italiaanse tussenstop niet als mislukt: “Uit mijn verblijf in Italië heb ik als voetballer en als persoon heel veel geleerd. Aan het eind van dit seizoen heb ik nog twee jaar contract bij Bari. Misschien ga ik wel terug naar Italië.”

 

Het burenduel tegen Roeselare wil Sergeant zeker niet onderschatten: “Roeselare staat laag geklasseerd, maar is een te duchten tegenstander. Cercle is zich bewust dat Roeselare een stugge ploeg is, en iedereen zal zaterdag heel scherp zijn. Dat ploegen als Anderlecht beginnen te naderen doet ons niet veel. Over prijzen wordt hier niet gesproken, we spelen gewoon wekelijks onze wedstrijd.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties