HSV trekt naar München

Philippe Crols
| 0 reacties
HSV trekt naar München
Foto: © SC

Dit weekend zijn we in Duitsland aan speeldag 21 toe. Met Leverkusen - Schalke en Bayern - HSV worden de liefhebbers weer in de watten gelegd. Onderaan staat met Nürnberg - Cottbus een rasechte zespuntenwedstrijd op het menu.

Werder Bremen kan dé winnaar worden
Werder Bremen is dit weekend de enige ploeg uit de top-5 die het niet opneemt tegen een rechtstreekse concurrent. De groen-witten krijgen echter wel geen hapje voorgeschoteld, want zaterdag wacht hen de verplaatsing naar Frankfurt. Als Werder de drie punten kan meenemen doet het hoe dan ook een hele goede zaak.

Met Leverkusen - Schalke en Bayern - Hamburg staat de rest van de top-4 namelijk tegenover mekaar. Het gaat ook om vier ploegen die afgelopen week goede zaken deden in Europa. Leverkusen, Hamburg en Bayern kwalificeerden zich net als Werder voor de volgende ronde van de UEFA Cup terwijl Schalke in de Champions League Porto klopte. Na de uitschuiver van vorige week in Wolfsburg is winst noodzakelijk voor de ploeg uit Gelsenkirchen. Dat zal niet makkelijk zijn, want Leverkusen bewees in de UEFA Cup heel scherp te staan. Het veegde de vloer aan met Galatasaray (5-1).

Bayern is de volgende tegenstander van Anderlecht in de UEFA Cup en vernederde donderdag nog Aberdeen (5-1). Mits winst kan Bayern Hamburger SV zo goed als definitief uit titelkoers slaan. De kloof zou dan negen punten bedragen.

Nürnberg en Cottbus met mes op de keel
Zondag staat er met Bayern - HSV niet enkel een topper in de bovenste regionen op het programma. Onderaan zullen Nürnberg en Cottbus het tegen elkaar opnemen in een heus zespuntenduel. Bekerwinnaar Nürnberg liet de Europese kwalificatie afgelopen donderdag nog onbegrijpelijk door de vingers glippen, maar heeft weinig tijd om daarbij stil te staan. Geen winst tegen Cottbus betekent een kleine ramp. Wie wint, komt misschien weg uit de degradatiezone. Dat hangt af van de prestatie van Bielefeld. Arminia krijgt ook een degradatietopper voorgeschoteld, want het krijgt Duisburg over de vloer. Het lijkt voor Duisburg nu al een beetje de wedstrijd van alles of niets te worden.

Karlsruhe wil rol niet lossen
Revelatie Karlsruhe gaat dit weekend op bezoek bij landskampioen Stuttgart. Bij de rood-witten kunnen ze ondertussen weer rekenen op de trefzekerheid van Gomez. Karlsruhe hoopt door de vele topconfrontaties een zaak te kunnen doen betreffende UEFA Cup-voetbal.

Voor het overige staan er nog een aantal wedstrijden op het programma waarin teams uit de middenmoot het tegen elkaar opnemen. Zo is er Wolfsburg - Hertha. Twee teams die de terugronde goed zijn begonnen en het degradatiespook hebben verjaagd. Mits winst kan Wolfsburg zelfs aansluiting vinden bij de sub-top. Dat is niet weggelegd voor Dortmund of Rostock. Beide ploegen zullen al lang blij zijn met een zege om zo wat verder weg te kunnen lopen van de degradatieplaatsen. Bochum en Hannover openen vrijdag de speeldag. Hannover heeft de voeling met de subtop verloren terwijl Bochum niet langer meer in degradatiegevaar staat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties