Interview 'Mijn 2 goals tegen Cercle zijn een begin'

Tomas Taecke
| 0 reacties
'Mijn 2 goals tegen Cercle zijn een begin'
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Adekanmi Olufade was vrijdag de held van het Ottenstadion met zijn twee doelpunten tegen Cercle Brugge. Na enkele vervelende blessures gaat de Togolese balkunstenaar op zoek naar zijn vorm van vorig seizoen.

Terwijl AA Gent zich op een beenhard oefenterrein voorbereidt op de trip naar Sclessin, tekent de reuzenklok van een aanpalend bedrijf twee graden boven nul. Het is barkoud maar toch voelt ‘Olu’ zich goed in zijn sas. “Mijn twee goals vrijdagavond waren echt een verlossing. Het liep al een tijd minder voor mij, en als je dan een topwedstrijd zo kan beslissen voelt dat leuk aan. Voor nieuwjaar werd ik geplaagd door mijn hamstrings en miste ik ook een aantal wedstrijden door een meniscusletsel. Hoe hard ik ook probeerde, nooit kon ik de vorm van vorig seizoen te pakken krijgen.”
Vorig jaar was Olufade goed voor zestien doelpunten. Dit seizoen telt het dribbelwonder nog maar zes goals. “Dat ik dit jaar minder scoor, heeft niet alleen met een beperkt aantal speelminuten te maken. Mijn vertrouwen staat op een laag pitje en ik was in de heenronde wat op zoek naar mezelf. Nogmaals, de wedstrijd van vrijdag was voor mij een keerpunt en nu zie ik alles wat minder somber in.”
De zege tegen revelatie Cercle Brugge heeft ook het Gentse collectief deugd gedaan. “Deze driepunter was meer dan welkom. We hebben al een tijdje het gevoel dat we niet altijd krijgen wat we verdienen. Op Zulte Waregem spelen we een goeie wedstrijd, maar vallen we met tien man en delven we het onderspit. En zo ging het dit seizoen al vaker voor AA Gent.”
Over de wedstrijd van zaterdag in en tegen Standard is de Togolees duidelijk: “Net als elke week zullen we voluit gaan voor de overwinning. We moeten winnen, of we nu op Dender spelen of op Standard. Gent is een ploeg die nooit achteruit zal kruipen en altijd van de eigen sterkte uitgaat.”
Met het oog op de Europees voetbal kan Gent zich niet al te veel uitschuivers meer veroorloven, weet ook Olufade: “Als we derde willen worden moeten we in principe alles winnen. We spelen wekelijks onze wedstrijd en zien wel hoe ver we dit seizoen nog kunnen reiken. Of we in de beker al uitgeschakeld zijn? Natuurlijk niet! We moeten trachten vroeg te scoren tegen Kortrijk. Het publiek zal zich achter ons stellen en dan doen wij wel de rest. Als we voor het halfuur twee keer scoren en tegengoals vermijden, dan zie ik ons nog kwalificeren.”
 

Olufade begon zijn Belgisch avontuur bij Lokeren en Charleroi. De aanvaller versierde een transfer naar Lille, en kwam via een omweg langs het Midden-Oosten bij AA Gent terecht. Zijn contract loopt pas af in 2011. “Ik voel me goed bij AA Gent en wil hier zeker blijven. Als er zich op het einde van het seizoen ploegen melden, dan zien we dat dan wel. Ondanks de vele buitenlanders hebben we een fantastische spelersgroep die goed aaneenklit en voor elkaar door het vuur wil gaan.”
Zaterdagavond zien we de enthousiaste Olufade hoogst waarschijnlijk in actie op Sclessin tegen medeleider Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties