Analyse AS Roma is de grote winnaar

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
AS Roma is de grote winnaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma is dit keer de absolute winnaar van de speeldag. In een rechtstreeks duel om de ereplaatsen toonden de Giallorossi zich de betere van Fiorentina. Ook AC Milan doet een uitstekende zaak.

De Romeinen hadden geluk dat Mutu, met voorsprong de gevaarlijkste man bij de Viola, al vroeg geblesseerd uitviel. Na de voorsprong beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en Fiorentina vond geen antwoord. Meteen is de tweede plaats een stuk steviger. Met een verplaatsing naar Inter voor de boeg toch een geruststellende gedachte en wie weet kunnen Spalletti's mannen stunten in Meazza, zodat de titelstrijd toch een klein beetje spanning terugkrijgt. Totti (foto) is nog steeds niet in grootse doen: zondag evenaarde hij het clubrecord van het hoogst aantal officiële wedstrijden, maar hij speelde een matte wedstrijd. Tegen Inter ontbond Il Capitano echter al vaker zijn duivels ...

Inter lijkt niet meer de oninneembare vesting van de heenronde. In Genua, weliswaar zonder de rustende Ibrahimovic, hadden de Nerazzurri het niet onder de markt met een uitmuntende Cassano. De voorsprong in het klassement laat echter wat puntenverlies hier en daar toe. De blessure van Cordoba is wel een serieuze aderlating: naast Samuel, ook al out tot het einde van het seizoen, was de Colombiaan zowat de enige die de blauwzwarte verdediging leiding kon geven. De nervositeit, die de jongste weken wel vaker de kop opstak, werd ook zondag weer duidelijk: Vieira werd zwaar tegen zijn zin gewisseld en liet dat duidelijk blijken: de Fransman weigerde Mancini een hand te geven en koelde zijn woede op de drinkflessen.

AC Milan verloor in de heenronde van Palermo door een doelpunt in de laatste minuut. De Rossoneri gaven de Sicilianen van hetzelfde laken een pak: good old Inzaghi kopte in de slotseconden de winning goal binnen, waardoor Milan de zo begeerde vierde plaats vastheeft. Voorlopig moet die wel nog worden gedeeld met Fiorentina. Alarmerende berichten zijn er wel over Kakà (foto): de Braziliaan blijft last hebben van zijn knie, zodanig dat de return tegen Arsenal serieus in het gedrang komt. Ook in de strijd om de vierde plaats kan Milan moeilijk zonder zijn Braziliaanse superster.

Juventus verloor bij staartploeg Reggina maar voelde zich terecht bekocht. Scheidsrechter Dondarini zal dit seizoen vermoedelijk geen wedstrijden op het hoogste niveau meer fluiten, nadat hij de Bianconeri drie loepzuivere penalty's ontzegde en in de blessuretijd een goedkope elfmeter schonk aan Reggina. Na de zoveelste scheidsrechterlijke dwaling ten nadele van de club schreef het bestuur een open brief, waarop een sterke reactie wordt gevraagd, in de eerste plaats van Collina, hoofd van het scheidsrechtergild. De naweeën van Calciopoli spelen de Turijnse ploeg nog altijd parten en het valt te vrezen dat dat niet zo gauw voorbij zal/kan zijn.

In de degradatiestrijd boekten Reggina en Cagliari een overwinning van de hoop. Voor Parma, Siena, Livorno en Catania wordt het nu ook bijzonder warm. De laatste zes uit het klassement staan binnen een marge van vijf punten, zodat het onderaan nog alle kanten uit kan. Het kan het spektakel alleen maar ten goede komen!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties