Analyse Bordeaux dé verliezer van het weekend

Tomas Taecke
| 0 reacties
Bordeaux dé verliezer van het weekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Ligue 1 heeft Lyon kunnen profiteren van het puntenverlies van Bordeaux. Ook Le Mans en Nancy wonnen hun wedstrijden.

Na de logische 2-0 zege tegen hekkensluiter Metz heeft leider Lyon weer wat ademruimte. Dankzij het puntenverlies van Bordeaux tegen Lille, staat OL nu weer drie lengtes voor. Ook Le Mans (1-2 op Valenciennes) en Nancy (2-1 tegen RC Lens) profiteren van die puntendeling.

Naast Bordeaux kende ook Marseille een ongelukkig weekend. L’OM kwam zonder Niang en Cissé niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Toulouse.

Onderin is PSG de verliezer van het weekend. De Parijzenaars pakten een punt tegen Monaco, maar zien vier degradatieconcurrenten een overwinning boeken.

Na de winterstop begon Paris SG uitstekend aan de terugronde, maar nu lijken de hoofdstedelingen het weer te verliezen. Rechtstreekse concurrenten Saint-Etienne, Rennes en Sochaux wonnen hun wedstrijd. Ook Auxerre behaalde voor de derde maal op rij een driepunter. Opvallend zijn de resultaten van FC Lorient. De Bretoense ploeg scoorde in de laatste vier uitwedstrijden nul doelpunten, wat evenveel punten opleverde. Gelukkig maken Les Merlus voor eigen volk veel goed: Lorient won zijn laatste vijf thuismatchen en slikte daarin maar één tegendoelpunt.

Lille Métropole tenslotte is aan een goede reeks bezig. Le LOSC heeft al acht wedstrijden niet meer verloren, en schuift op naar een minder verontrustende 14de plaats. Volgend weekend moet Lille de succesreeks zien verder te zetten tegen leider Lyon. Dan moet PSG het tij trachten te keren op Bordeaux, en maken Lens en Toulouse uit wie voorlopig uit de degradatiezone blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties