Polak furieus na gemiste strafschop

De Nijs Michael
| 33 reacties
Polak furieus na gemiste strafschop
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht ging gisteren onderuit bij Zulte-Waregem en daardoor misten de Brusselaars een unieke kans om punten terug te pakken op Standard en Cercle Brugge. Paars-wit miste eveneens de kans om over Germinal Beerschot te wippen in de stand.

Nochtans kreeg Anderlecht een zevental minuten voor tijd een unieke kans om gelijk te maken. De landskampioen kreeg een penalty na handspel van Leye, maar Hassan schoot de bal tegen de paal. Vooral Jan Polak was razend na de gemiste penalty van Hassan, zelfs in de kleedkamers kon de Tsjech amper tot rust gebracht worden. Coach Jacobs verklaarde dat er een viertal kandidaten zijn om een strafschop te trappen, wie zich op dat moment het beste voelt moet zijn verantwoordelijkheid nemen volgens de coach.

Toch vonden vele supporters dat Thomas Chatelle de unieke kans op de gelijkmaker had moeten omzetten, linksachter Jelle Van Damme beaamt deze stelling. "De penalty was een unieke gelegenheid om terug te komen. Als de bal binnengaat blijven er nog zeven minuten te gaan en kan het nog alle kanten uit. Eigenlijk had Chatelle die strafschop moeten nemen. Hij nam vlekkeloos onze laatste tegen Dender. Nu ook had Thomas zijn verantwoordelijkheid moeten nemen", verklaarde de verdediger in de krant.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties