Luinge: “Nog topfit, maar mooi geweest”

Danni Cassauwers
| 0 reacties
Luinge: “Nog topfit, maar mooi geweest”
Foto: © SC

Op 1 juli 2009 neemt Roelof Luinge als scheidsrechter afscheid van het betaald voetbal. Op dit moment is Luinge met zijn 52 jaar de oudste scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal, maar daar komt dus een einde aan.

"Ik hoop op 1 juli 2009 waardig afscheid te kunnen nemen als scheidsrechter. Want dan loopt mijn contract af bij de KNVB", zegt Luinge in De Telegraaf. "Dan ben ik ook precies 25 seizoenen scheidsrechter geweest in de Eredivisie. Er komt een keer een tijd om te stoppen. Op dit moment ben ik fysiek en conditioneel nog topfit en misschien vraagt de bond wel of ik nog een jaar door wil gaan. Maar zelf denk ik dat het mooi is geweest."

"Scheidsrechter zijn is voor mij altijd een passie geweest en is het nog steeds. Je wilt het zo goed mogelijk doen. En ik heb ook altijd goede mensen om me heen gehad, zoals in het begin mijn vader die mij twaalf jaar lang vergezelde naar iedere wedstrijd."

Hoewel Luinge wil stoppen, wil hij nog wel in dienst blijven. "Ik hoop dat de bond, wanneer ik gestopt ben, mij niet zal 'weggooien'. Ik wil heel graag, en ik denk dat ik daar ook de kwaliteiten voor heb, scheidsrechters en dan vooral jongeren gaan begeleiden op technisch gebied, maar ook op het mentale vlak. Ik heb weer gemerkt tijdens gesprekken op het trainingskamp voor scheidsrechters tijdens de winterstop dat vooral dit laatste nodig is. Ze willen graag dat ik hun begeleider word en ook de clubs willen dit."

Naast begeleider worden heeft Luinge echter nog een droom. "Ik zou graag nog internationaal waarnemer willen worden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties