Tweedeklassers wijzen competitiehervorming af

Anthony Van der Planken
| 28 reacties
Tweedeklassers wijzen competitiehervorming af
Foto: © SC

De tweedeklassers hebben de Profliga in moeilijke papieren gebracht. De Nationale Liga, dat is de vereniging van tweedeklassers, heeft immers de competitiehervorming van de hoogste afdeling afgewezen.

De reden voor die afwijzing is het feit dat in zo'n nieuwe competitie er slechts één in plaats van twee stijgers naar eerste afdeling zou zijn. Dat is voor de tweedeklassers te weinig. Nochtans had de Profliga in een riante compensatie van 10 miljoen euro voorzien.

De Profliga zou in 2009 graag overstappen naar een competitie met zestien clubs én play-offs. Daarover leek onder de eersteklassers een concensus te zijn gegroeid. De tweedeklassers willen echter niet meestappen in dat verhaal.

Daardoor lijkt een competitiehervorming weer wat verder weg. De tijd dringt nochtans, want tegen 7 maart moet het dossier rond zijn opdat de biedingsprocedure voor de televisierechten eindelijk kan starten. Anderlecht en Standard willen hun rechten niet aan het televisiepakket toevoegen als er geen competitiehervorming komt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties