Liverpool wint in Bolton

Yves Dekoning
| 1 reacties

Liverpool doet een goede zaak in de strijd voor de vierde plaats. De Reds wonnen met 1-3 in Bolton, dat in de onderste regionen blijft bengelen.

Bolton begon met overtuiging aan de partij en voetbalde ook enkele kansen bij elkaar. Na twaalf minuten spelen liep het echter mis voor de thuisploeg. Jussi Jaaskelainen flaterde en werkte het schot van Steven Gerrard in zijn eigen doel. Bolton had even tijd nodig om te bekomen van de opdoffer, maar ging dan hardnekkig op zoek naar de gelijkmaker. Vooral bij vrije trappen had Liverpool het lastig. De bezoekers konden wel enkele keren uitbreken via de razendsnelle Ryan Babel.

Na rust nam Liverpool de wedstrijd in handen en diepte vrij snel de voorsprong uit. In de 60ste minuut trapte Dirk Kuyt tegen de paal, maar Babel was bij de pinken om de 0-2 tegen de netten te prikken. Een kwartier voor tijd zorgde Fabio Aurelio voor de 0-3. Tamir Cohen kon met een kopbal nog milderen tot 1-3, maar verder kwam Bolton niet meer.