Verlies Inter heropent titelstrijd

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties

Na de eerste competitienederlaag van Inter, in Napels, slinkt de voorsprong van de Nerazzurri tot 6 punten. Alweer verloor de kampioen een sleutelspeler met een blessure.

Thuisploeg Napoli schoot uitstekend uit de startblokken, al kregen de Azzurri de hulp van doelman Julio Cesar. Na 3 minuten probeerde die Lavezzi te omspelen, maar Zalayeta strafte die hoogmoed af: 1-0. De spitsen van Napoli waren een echte gesel voor de afweer van de Nerazzurri, die zelf voor weinig gevaar zorgden.

Bij de start van de tweede helft raakte Chivu geblesseerd: zijn schouder lag uit de kom en de Roemeen kon niet meer verder. Hamsik zorgde in de 52e minuut bijna voor 2-0, maar Julio Cesar ging vlug en goed plat. In de 73e minuut kreeg de thuisploeg een penalty: bij een contact tussen Gargano en Julio Cesar wees scheidsrechter Rizzoli naar de stip. De Interdoelman zette zijn fout van bij de 1-0 recht en stopte de elfmeter van Zalayeta. Inter moest komen, maar kansen bleven uit. Op de tegenaanval kwam Lavezzi nog dichtbij een doelpunt, maar het bleef uiteindelijk 1-0.