Analyse Nog drie titelkandidaten blijven over

Philippe Crols
| 0 reacties
Nog drie titelkandidaten blijven over
Foto: © SC

Na speeldag 22 schieten er in Duitsland nog drie titelkandidaten over. Leverkusen en Schalke gingen afgelopen weekend onderuit en daarvan kon de concurrentie profiteren. Onderaan blijft Duisburg samen met Cottbus en Nürnberg op de laatste plaats staan.

Bayern slaat Schalke uit titelkoers

Bayern kon zaterdag Schalke 04 definitief uit het titeldebat slaan en deed dat ook. Een goal van Klose op het kwartier volstond voor de volle buit. Schalke volgt nu al op twaalf punten en met nog twaalf wedstrijden te spelen lijkt de ploeg uit Gelsenkirchen zich te moeten richten op UEFA Cup-voetbal.

Werder Bremen blijft nog altijd de dichtste achtervolger van Bayern. Het maakte in eigen huis geen fout tegen Dortmund en boekte een logische zege. Dortmund mist de kans om in de linkerkolom te komen, terwijl Bremen nog altijd vier punten minder heeft dan Bayern.

Hamburg haalde op zondag uit tegen Frankfurt en doet ook nog mee voor de titel. Het rolde Eintracht op met 4-1. Frankfurt was aan de wedstrijd begonnen in de wetenschap dat ze op plaats zes konden komen, maar dat gebeurde niet. HSV telt nog altijd zes punten minder dan Bayern.

Leverkusen is net als Schalke ook uitgeteld voor de titel zo lijkt. Het ging op bezoek bij Bochum met de billen bloot voor het eerst in elf wedstrijden. Negen punten is de achterstand op Bayern. Bochum staat op een zucht van de linkerkolom.

Karlsruhe heeft geprofiteerd van het puntenverlies van Schalke om naar plaats vijf te wippen. Wolfsburg ging ten onder tegen de seizoensrevelatie en ziet zo geen vervolg komen aan een goed begin in 2008.

Trio blijft laatste plaatsen bekleden

Ook na 22 speeldagen staan Cottbus, Nürnberg en Duisburg op de laatste plaats met 17 punten. Cottbus heeft wel een match minder gespeeld, want door de weersomstandigheden kon er niet gevoetbald worden tegen Stuttgart. Een eventuele zege zou de ploeg uit de degradatiezone kunnen brengen. Duisburg wilde een tweede zege op rij, maar ging vrijdag al onderuit tegen HBSC. Hertha blijft in de rechterkolom.

Ook Nürnberg blijft onderaan kamperen. Deze keer werd er verloren op bezoek bij het sukkelende Hannover. Meteen de achtste nederlaag op rij buitenshuis voor de bekerwinnaar. Bielefeld heeft twee punten meer dan de drie laatste ploegen. Het pakte in Rostock een punt, maar liet de zege glippen. Rostock blijft voorlopig uit de gevarenzone.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties