Broos: 'Ik maakte fouten, club en spelers ook'

Philippe Crols
| 0 reacties
Broos: 'Ik maakte fouten, club en spelers ook'
Foto: © SC

Ruim een week na zijn ontslag praat Hugo Broos een eerste keer over zijn vertrek bij Racing Genk. In Het Belang van Limburg geeft de ex-Genk-trainer toe dat hij fouten heeft gemaakt, maar dat hij niet alleen was.

"Ik heb fouten gemaakt. In de eerste ronde heb ik enkele spelers bijvoorbeeld te lang laten staan na hun goede seizoen van vorig jaar. Ze grepen de situatie aan om onrust te stoken. Ook de club en de spelers maakten fouten", weet Broos.

"Vorig jaar hadden we ons huiswerk goed gemaakt, maar dit jaar zat het niet goed. Het was zelfs heel slecht. Met Chatelle en Pocognoli werden twee belangrijke spelers eigenlijk niet vervangen en centraal zaten we met twaalf spelers voor vier plaatsen. Dat zorgt voor een negatieve sfeer. Tel daar nog eens bij dat enkele sterkhouders zoals Chatelle, Cornelis en De Decker door hun blessures meer bezig waren met zichzelf dan met de groep. Zij zouden de leiders moeten zijn", sprak Broos.

De Trainer van Het Jaar 2007 wenste zijn opvolger Vangeneugden nog veel succes. "Ik hoop dat hij voor de kentering kan zorgen." Zelf wil Broos naar eigen zeggen nog tot zijn 60e op het veld staan. "Deze zomer wil ik opnieuw een club."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties