Luik en Turnhout behaalden winst

Rombaux Gunther

Afgelopen weekend kregen Luik en Turnhout het bezoek van twee clubs uit de onderste regionen van het klassement, op papier een haalbare kaart dus voor beide clubs.

Tongeren – Visé 1-2

De bezoekers namen de aanvangsfase voor hun rekening waarbij Nazatto een eerste doelkans kreeg, zijn poging miste echter de goede richting. Even later kwam Visé een tweede maal gevaarlijk opzetten, Baratto miste op een haar na de gemeten voorzet van N’Gon. Uitstel is geen afstel want na een kwartier nam N’Gon de prima voorzet van Da Silva in één tijd op de slof en schoot de bal tegen de netten. De bezoekers hadden de partij in handen en Tongeren kon enkel dreigen met schoten vanuit de tweede lijn. Eerst werd een uithaal van Rouvrois door doelman Cousin vanonder de lat geduwd en even later stond Cousin opnieuw op de goede plaats bij een poging van Jongen. De thuisploeg probeerde om na de rust wat beter in de wedstrijd te komen en de eerste uitgespeelde kans was raak voor Tongeren. Basiakos trapte de gemeten voorzet van Jongen van dichtbij tegen de netten.Een kwartier ver in de tweede helft slaagde Morhaye er met een lob bijna in om doelman Cousin te verschalken, maar deze was net op tijd teruggekeerd om zijn netten schoon te houden. Twee minuten later stonden de bezoekers plots terug op voorsprong,  N’Gon was sneller op de bal dan Franssen en Vreven en werkte de bal in doel, 1-2. In de slotminuut kreeg Tongeren nog de kans op de gelijkmaker maar de vrijstaande Jongen kopte de bal in de handen van doelman Cousin.

FC Luik – Veldwezelt 2-0

Luik dat vorige week zijn eerste nederlaag opliep van het seizoen kwam al na twee minuten spelen op voorsprong via een treffer van Legros. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker maar Hollanders zag zijn poging op de paal belanden. Veldwezelt voetbalde aardig mee en liet even later een tweede kans onbenut, Hoste zag Yeal Heatubun vrijstaan en deze haalde loeihard uit, het schot ging hoog over. Op het kwartier kwam de thuisploeg nog eens opzetten, Legros benutte de aangeboden kans en bracht zijn club op een 2-0 voorsprong. Luik controleerde de partij en Veldwezelt slaagde er niet meer in om te scoren waardoor het geen al te beste zaak doet in de rangschikking.

KV Turnhout – Seraing 1-0

Seraing voetbalde van bij de aanvangsfase aardig mee met een zeer bedrijvige Cherji, tot drie keer toe stelde de nummer tien doelman Horsten op de proef, deze stond goed te keepen en hield zijn netten schoon. Ook Turnhout voetbalde kansen bij elkaar, een eerste maal bracht bezoekend doelman Daniel redding op een kopbal van Van Rooy. Even later belande een hoekschop voor de voeten van Van Vlasselaer, die haalde keihard uit en zag zijn poging op de dwarsligger belanden. Kort na de rust bracht Genaux met een verre uithaal doelman Horsten even in moeilijkheden, deze kon de bal nog net vanonder de lat vandaan tikken. Turnhout nam hierna de wedstrijd meer en meer in handen en een kwartier voor tijd slaagde het erin om het broodnodige doelpunt te scoren. Janssens bracht de bal voor doel waar de mee opgerukte Vandenbergh afwerkte. Mbemba kreeg nog de kans op de 2-0 maar schoot net naast doel. Turnhout haalde het dus met het kleinste verschil in een aangename wedstrijd om volgen.

Mol-Wezel – FC Cappellen 2-0

De beste start was voor de bezoekers dat al snel probeerde om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Op een kopbal van Allachi bracht de lokale doelman Van Hoof redding en even later kopte Stevens net over doel. Ook op stilstaande fases waren de bezoekers nog gevaarlijk, maar de pogingen misten de juiste richting. Na de rust kreeg Sampil nog een kans op een treffer maar ook hij kende geen succes. Twintig minuten voor tijd sloeg de thuisploeg een eerste maal toe, Van Tilburg bracht een vrije trap voor doel waar Durusoy de bal in doel verlengde. Amper twee minuten later kreeg Cappellen een tweede opdoffer te verwerken, een vrije trap van Goots werd door niemand beroerd en viel vanop dertig meter aan de tweede paal binnen. De bezoekers waren aangeslagen en slaagden er niet meer in om de achterstand om te buigen.

Hamoir – WS Woluwe 3-0

Doelpunten; 2’ Bilstein 0-1, 39’ Renson 1-1, 49’ Bilstein 1-2, 54’ Magnetico 2-2, 73’ Miceli 3-2

Kelmis – Dessel 1-0

Doelpunten; 40’ Scattone 1-0

Bocholt – Sprimont 0-0Door de nederlaag van Woluwe springt Turnhout opnieuw naar de tweede plaats, dat Luik nog steeds moet laten voorgaan met een bonus van vier punten. Ook Cappellen verloor zijn wedstrijd en volgt nu al op negen punten van de leider. Onderaan doet Veldwezelt geen al te beste zaak, want door de winst van Kelmis bevindt het zich momenteel op een gedeelte 12de plaats, op de hielen gezeten door Verviers dat één puntje minder telt.