'Eersteklassers hebben akkoord over hervormingen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Eersteklassers hebben akkoord over hervormingen'
Foto: © SC

Donderdagmiddag komt de Profliga weer bijeen om te praten over een competitiehervorming. Dan zou eindelijk de knoop moeten worden doorgehakt. Volgens STVV-voorzitter Roland Duchâtelet hebben de eersteklassers een akkoord.

De grote teams in ons land willen een reductie van het aantal clubs in de hoogste voetbalklasse. Nu zijn dat er nog achttien, maar dat moeten er zestien worden. De competitie moet ook beslist worden door het spelen van play-offs.

Herman Van Holsbeeck, de manager van landskampioen Anderlecht, speelt het spel alvast keihard. Voor paarswit kan geen enkel ander scenario aan hun eisen voldoen. Anderlecht is anders van plan om de tv-rechten op eigen initiatief te verkopen. De kleine clubs zijn nu wel akkoord met een hervorming maar willen uiteraard boter bij de vis. 

De enige club die tegen een inkrimping van eerste klasse is, is AEC Bergen. Ook de tweedeklassers zien de competitiehervorming niet zitten. "Er is een tactische fout gemaakt door maar met één voorstel naar de tweedeklassers te stappen. Het zou dus wel kunnen dat de hervorming in twee fases zal gebeuren. Eerst een competitie houden met achttien teams, ook met play-offs, en dan pas later een competitie met zestien teams", legt Roland Duchâtelet uit op Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties