Club wint, Cercle en Gent laten wel punten

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Club wint, Cercle en Gent laten wel punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De strijd om de titel blijft spannend. Club Brugge won immers thuis van FC Brussels en blijft zo in het spoor van Standard. Cercle Brugge en AA Gent lieten wel punten.

Club moest thuis absoluut winnen van FC Brussels. De 1-0 zege oogt mager, maar blauw-zwart was duidelijk baas en had gerust een paar goals extra kunnen scoren. Jacky Mathijssen zag dit keer wel zijn elf kansen, maar Club kende pech in de afwerking. De jonge Daniël Chavez, die een uitstekende wedstrijd speelde, trapte zelfs twee keer op het doelhout. Uiteindelijk was het diezelfde Chavez die aan de basis lag van het enige doelpunt van de avond, Dusan Djokic zorgde voor de afwerking.

Eerste achtervolger Cercle Brugge liet wel punten. De seizoensrevelatie kwam op het veld van Sint-Truiden niet verder dan een gelijkspel. STVV doet zo zijn thuisreputatie alle eer aan, eerder snoepte het ook al Standard, Club Brugge, AA Gent en Anderlecht punten af.

Ook AA Gent liet dure punten. Na een 2-0 nederlaag op het veld van Westerlo zien de Buffalo's hun kansen op Europees voetbal weer slinken. Dekelver en Van Imschoot zorgden voor de doelpunten.

Onderin deed Bergen een uitstekende zaak. De zestiende in de stand profiteerde van het puntenverlies van Brussels en STVV want het klopte Zulte Waregem met 3-0. Het waren Dahmane, Nicaise en Seka die de thuisploeg de zege schonken. Bergen heeft nu een voorsprong van vijf punten op STVV en zelfs negen punten op FC Brussels.

Lokeren wist eindelijk nog eens te winnen. De Waaslanders boekten hun eerste zege sinds oktober. Dender ging met 1-0 onderuit op Daknam. Het was Carevic die het enige doelpunt van de avond scoorde.

Moeskroen ten slotte won voor de tweede keer op rij. Charleroi werd thuis met 3-1 opzij gezet. Baseggio, Custovic en Ouali scoorden voor de thuisploeg, Akpala voor de bezoekers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties