Geeraerd: 'Tonen wat écht betonvoetbal is'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Geeraerd: 'Tonen wat écht betonvoetbal is'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dirk Geeraerd staat met Roeselare onder vuur. De oefenmeester van de West-Vlamingen wordt verweten 'betonvoetbal' te spelen. Geeraerd is het beu en overweegt Anderlecht aan te pakken zonder spitsen.

De bal ging aan het rollen toen Roeselare , zowel bij Standard als bij Cercle een scoreloos gelijkspel uit de brand sleepte. Vooral Glen de Boeck reageerde bijzonder scherp ten opzichte van collega Geeraerd. Nu ook Anderlechtspelers verwezen naar het betonvoetbal van Roeselare is Geeraerd het spuugzat. Hij overweegt dan ook om tegen de Brusselaars geen enkele aanvaller aan de aftrap te brengen. 

"Ze verwachten zich aan beton, terwijl de meeste buitenlandse spelers Roeselare niet eens kennen of niet weten wat betonvoetbal betekent", spuwt Geeraerd vuur. "Ze nemen gewoon over wat 'kenners' hen voorkauwen. In de heenmatch hebben we ze nochtans weggespeeld en kwamen ze pas in extremis langszij."

Geeraerd denkt eraan om iedereen te laten zien wat betonvoetbal écht is. "Het moet maar eens gedaan zijn met die cinema over betonvoetbal. Ik overweeg serieus om tegen Anderlecht zonder spitsen aan te treden, me met elf man terug te trekken tot het strafschopgebied en zo eens te tonen wat écht betonvoetbal is. Misschien wordt er dan gestopt met de man te spelen."

Geeraerd is niet ontevreden met hoe Roeselare speelt in de hoogste klasse. "Roeselare heeft achttien maanden vrank en vrij gespeeld en is vooral thuis zeer aanvallend voor de dag gekomen. In twee weken is die goede reputatie met de grond gelijk gemaakt. Onterecht! Met onze beperkte kwaliteiten doen we het zeker niet slecht. Als we dan ergens weggedrukt worden, zoals op Standard of Cercle, is het omdat we niet beter kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties