Lierse vrijgesproken in zaak-Ye

Nico Wieme
| 92 reacties
Lierse vrijgesproken in zaak-Ye
Foto: © SC

Lierse SK is door het Beroepscomité van de Belgische voetbalbond vrijgesproken in de zaak-Ye. De club hoeft dus niet te vrezen voor een verplichte degradatie naar derde klasse. Ex-trainer Paul Put had minder geluk en kreeg wel een straf opgelegd.

Het Beroepscomité van de voetbalbond sprak zich maandag uit over de omkoopzaak rond de Chinese 'zakenman' Zehyun Ye. De Pallieters kregen vrijspraak in de zaak en moeten bijgevolg niet naar de derde klasse degraderen.

De Controlecommissie had Lierse veroordeeld tot degradatie, puntenaftrek en een boete van minstens 15 000 euro omdat de club op de hoogte zou zijn geweest over de omkooppraktijken. Het Beroepscomité kon zich echter niet akkoord verklaren met die uitspraak en sprak de huidige tweedeklasser vrij. Ook ex-Liersespeler Hasan Kacic gaat vrijuit.

Volgens het Beroepscomité had Lierse geen contacten met de bewuste Chinees, die op omkoping wezen. Wel bespraken ze een zakelijke deal rond een investering van de Chinees in de club van 369 000 euro. Voor de omkooppraktijken was Paul Put de spilfiguur, niet de club Lierse. De oud-trainer krijgt wel een schorsing. Put mag zich drie jaar niet aansluiten bij de voetbalbond. Zo kan hij dus niet als coach werken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties