Wedstrijdverslagen 3 prov B.O-Vl van de 26ste speeldag.

Hendrik De Vriesere

Beervelde pakte een ruime zege op het veld van Heusden. De tweede in de klassering St.Denijs won krap van VSV.Gent. De strijd om de titel ligt volledig open. In het degradatieduel won Zaffelare met ruime cijfers van Serskamp. Het behoud staat bijna vast.

Windeke - C.Melle 3-1

De spelmaker en tevens de afwerker van deze middag was Bangura. Hij bracht zijn ploeg al voor de rust op een veilige voorsprong. In de 3' en op de 33' ( op strafschop) stond de thuisploeg met 2-0 voor.

Na de rust was er druk van C.Melle maar die kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer via Baczkowski in de 68'. In de bijgevoegde tijd kon Maes de eindstand vastleggen 3-1 de eindstand.

Serskamp - Zaffelare 2-7

De bezoekers profiteerde van enkele optimale fouten van de lokale doelman. En zetten nu een belangrijke stap richting behoud.

doelpunten : 7' Hillaert 0-1, 16' T.Thomas (strafschop) 0-2, 27' en 47' Vispoel 0-3, 0-4, 58' Van Bruyssel 0-5, 64' Verhelst (strafschop) 1-5, 73' De Pauw 2-5, 78' De Smet 2-6, 86' Baeyens 2-7.

T.Melle - Moortsele 0-1

Melle miste een drietal goede mogelijkheden. Na 45 minuten bleven de bordjes op 0-0 staan. Het waren de bezoekers die in de aanval trok op zoek naar winst.

Daar werden ze voor beloond in de 75' nam Baert de thuisdoelman op de korrel en scoorde 0-1. Het lijkt nu dat T.Melle veroordeeld wordt tot degratie, eindstand 0-1.

Laarne Kalken - Overmere 1-5

Een zwaar gehandicapte thuisploeg kwam op voorsprong via de Clercq 1-0, Overmere die alles terug op de rails bracht konden al snel de gelijkmaker op het bord neerzetten 1-1 (12').

Na de rust zakte Laarne Kalken terug, want de bezoekers vergroten hun voorsprong met verschillende doelpunten, eindstand 1-5.

Oordegem - Heikant 0-3

Oordegem drukte even maar werd dan al even snel gecounterd door de bezoekers. Aan de rust stond Heikant 0-1 voor via Christiaens (25').

Op het einde van de partij konden ze Oordegem noch de das omdoen met nog twee maal te scoren via De Waele en Dhollander, eindstand 0-3.

Heusden - Beervelde 1-4

De thuisploeg kon een helft gelijke tred houden. De leider domineerde na de rust en won uiteindelijk makkelijk.

Het waren in de 18' Herrebaut (own-goal) 0-1, 53' Lecluse 0-2, 73' Neyt 0-3, 80' Grobet 1-3 en 86' Raman 1-4.

St.Denijs - VSV.Gent 1-0

Deugoue miste de eerste kansen, maar scoorde dan toch in de 26' 1-0. Na een betere periode van VSV.Gent liet St.Denijs na de score op te drijven, eindstand 1-0. Dus St.Denijs blijft tweede in de klassering met drie punten achterstand op Beervelde.

VC.Zwijnaarde - Azalea 6-2

Een doelpunten festival op VC. Het was een leuke partij met veel goals en nog een reeks gemiste kansen. Het was de thuisploeg die met winst de rust ingingen met doelputen van Lybaert en Everaerd. Maar Azalea kon na het eerste doelpunt van Lybaert langszij komen via Wylock.

Beide ploegen kregen een strafschop maar werden niet benut. De druk op het bezoekende doel bleef aanhouden en zo kon de thuisploeg een ruime zege versieren. Met nog goals van De Backer, Everaerd en tweemaal Boone, eindstand 6-2.