Mexicaanse dopingzondaar weer international

Mexicaanse dopingzondaar weer international
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aaron Galindo maakt voor het eerst sedert drie jaar terug deel uit van het Mexicaanse nationale elftal. Hij werd opgeroepen voor de interland in Londen tegen Ghana. Galindo is een voormalige dopingzondaar.

Aaron Galindo werd drie jaar geleden samen met Salvador Carmona betrapt op het gebruik van anabole steroïden in de aanloop van de Confederations Cup in 2005 in Duitsland. De twee moesten het trainingskamp van Mexico onmiddellijk verlaten en werden voor een jaar geschorst.

Carmona speelt ondertussen geen professioneel voetbal meer. Hij werd na zijn schorsing opnieuw betrapt op dopinggebruik en kreeg een levenslang speelverbod. Galindo herpakte zich na zijn positieve plas wel weer.

De 25-jarige Galindo, een verdediger, verdedigt momenteel de kleuren van Bundesligaclub Eintracht Frankfurt. Hij stond in de Commerzbank-Arena al veertien keer tussen de krijtlijnen van bij het beginsignaal en één keer was hij invaller. Voor de Mexicaanse bondscoach Hugo Sanchez volstond dat om hem opnieuw bij de nationale selectie te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties