Cercle en KV gaan voluit voor winst

Cercle en KV gaan voluit voor winst
Foto: © SC

Vanavond krijgt Cercle Brugge ploeg in vorm KV Mechelen op bezoek. Het belooft een leuke pot voetbal te worden in een sfeervol stadion met twee ploegen die voluit voor het offensief durven gaan.

Met Cercle Brugge en KV Mechelen staan er vanavond twee seizoensrevelaties tegenover elkaar. Groen-zwart schitterde vooral in de heenronde en in het begin van de terugronde, maar sinds het uitvallen van Tom De Sutter vindt de ploeg van trainer Glen De Boeck iets minder zijn draai. KV Mechelen kende een erbarmelijke start, maar het bestuur behield – terecht – het vertrouwen in coach Peter Maes. Cercle heeft de punten nodig als het een rol van betekenis wil blijven spelen in de strijd om een Europees ticket. Mechelen kan mits een overwinning Racing Genk weer bijbenen.
 
Strijd om derde plaats
Cercle Brugge presenteert vanavond zijn nieuwe shirts. De vereniging hoopt dat de spelers daarin inspiratie vinden om weer aan te knopen met het sprankelende voetbal dat het eerder op het seizoen op de mat legde. Sinds de blessure die targetman De Sutter begin februari opliep, haalde groen-zwart 8 op 15. Vooral tegen goed georganiseerde verdedigingen krijgt Cercle het moeilijk. De ploeg staat wel nog steeds op de derde plaats met 49 punten, maar moet sedert vorige week Anderlecht naast zich dulden. Een overwinning tegen de Maneblussers zou meer dan welkom zijn om niet volledig uit het Europese debat gekegeld te worden.
 
Gombami fit
De Boeck heeft af te rekenen met enkele kleine ongemakken.
Dwight Wille moest de looptraining staken en is niet inzetbaar. Verder kan de Cerclecoach evenmin rekenen op de langdurig geblesseerden ArmandMahan’ Mondakan en De Sutter. Goed nieuws is er voor Honour Gombami (foto links). De Zimbabwaan kan weer voluit gaan. Oleg Iachtchouch heeft weer last van de rug, maar haalt de match tegen KV Mechelen wel. Dennis Viane is geschorst.
 
De Cerclekern ziet er als volgt uit: Artz Wouter, Boi Frederik, Dantschotter Rubin, De Smet Stijn, De Wulf Jimmy, Gjuzelov Igor, Gombami Honour, Hasi Besnik, Iachtchouk Oleg, Nyoni Vusumizi Prince, Tarumbwa Obidiah, Portier Anthony, Serebrennikov Sergiy, Sergeant Tony, Snelders Kristof, Vandenbussche Bram, Van Mol Tom en Verbist Bram.

Positieve spiraal
KV Mechelen hoopt vanavond zijn goede reeks van na Nieuwjaar voort te zetten. De discipelen van trainer Maes haalden in de terugronde 17 op 27 en zijn daarmee ontegensprekelijk de nieuwste revelatie. Rood-geel staat momenteel op een veilige tiende plaats met 32 punten en zou maar wat graag vanavond drie eenheden aan dat totaal toevoegen.

Zonder sterkhouders
KV heeft af te rekenen met twee geblesseerden: Xavier Chen en Kevin Kempeneer zijn reeds lange tijd out. Jean-Paul Kielo Lezi (foto rechts) liet woensdag zijn wijsheidstanden verwijderen, maar haalt wel de selectie. Anis Boussaïdi is er ook weer bij. Malinwa moet met Nana Asare (driemaal geel) en Jeroen Mellemans (rood) wel twee geschorste sterkhouders missen.
De geel-rode selectie bestaat uit: Adamovic Milos, Biset Maxime, Boussaïdi Anis, Charaï Issame, Crabeels Pieter, Dunkovic Antun, Geudens Kevin, Gomez Ruben, Iddi Abdul-Yakuni, Imschoot Kristof, Ivens Jonas, Kielo Lezi Jean-Paul, Mbemba Pierre, Nong Aloys, Noukeu Patrice, Persoons Koen, Renard Olivier, Van Goethem Kenneth, Van Hoevelen Kenny en Vleminckx Bjorn.

Grote belangstelling
Het ziet ernaar uit dat het een sfeervolle wedstrijd zal worden in Jan Breydel. Bij de KV-fans is de belangstelling groot voor deze match. Ook Cercle verkocht al een hele boel kaarten. Bij groen-zwart rekent men op een goede 11 000 toeschouwers, wat gezien de geringe interesse voor de voorbije thuiswedstrijden tegen Roeselare en Westerlo een enorm succes is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties