Crisis zorgt voor machtswissel bij Rapid Boekarest

Ruben Claesen
| 0 reacties
Crisis zorgt voor machtswissel bij Rapid Boekarest
Foto: © SC

Na trainer Mircea Rednic heeft nu ook de voorzitter van Rapid Boekarest, dat pas vierde in de eigen competitie staat, George Copos de eer aan zichzelf gehouden. Hij geeft de fakkel door aan een Jordaanse zakenman.

De druppel die de crisisemmer deed overlopen viel donderdag, toen Rapid Boekarest ging verliezen bij degradatiekandidaat Gloria Buzau met 1-0. Boze supporters schopten keet en eisten het ontslag van trainer Mircea Rednic, als speler overigens nog actief bij Sint-Truiden en Standard, die de volgende dag inderdaad zijn functie neerlegde: “Het Roemeense voetbal is ziek, geïnfecteerd met corruptie en supportersgeweld. Ik maak me er niet langer druk om.”
 
Maar het is niet zo dat alleen Rednic mea culpa slaat, want ook voorzitter George Copos trekt zich terug. Hij heeft immers 80% van zijn aandelen verkocht aan Fathi Taher, een rijke zakenman uit Jordanië met de nodige connecties in de Roemeense hoofdstad. Copos zelf blijft minderheidsaandeelhouder met 20%.
 
Eén van de eerste doelstellingen van Taher: een nieuwe trainer zoeken. Die zou echter pas op het einde van het seizoen komen: “Marian Rada (assistent van Rednic) zal het sportieve luik tot het einde van het seizoen op zich nemen, in afwachting van de komst van een groot trainer deze zomer.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties