Huysegems doet Twente dromen van CL

Jimmy Wouters
| 1 reacties

Twente heeft Feyenoord verdrongen van de vijfde plek. Een 0-1 overwinning bij FC Utrecht zorgt ervoor dat Twente kan dromen van de play-offs om een ticketje voor de Champions League.

Twente speelde ruim een halve wedstrijd in ondertal. In de 42 ste minuut keek Douglas immers tegen zijn tweede gele kaart aan. Tot dat moment hielden beide ploegen mekaar aardig in evenwicht met weinig kansen tot gevolg.

In de tweede helft zorgde Utrecht met een man meer voor een belegering van het Twentense doel. Veel leverde dat echter niet op. Het was Twente dat het dichtst bij een doelpunt was, maar Elia stuitte op de Ruiter terwijl N'Kufo het leer op de lat zag stranden.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien totdat Stein Huysegems in de 90 ste minuut zijn duivels ontbond. De Belgische aanvaller kopte een voorzet van N'Kufo onhoudbaar in doel.

Met nog drie speeldagen voor de boeg telt Twente 1 punt meer dan Feyenoord en Heerenveen (dat dankzij een beter doelsaldo de Rotterdammers voorafgaat).