Kan Mallorca derde keer winnen van Real?

Rita De Meyer
| 0 reacties
Kan Mallorca derde keer winnen van Real?
Foto: © SC

Met nog acht wedstrijden heeft Real zonder twijfel de beste papieren om de Liga te winnen. De mannen van Schuster spelen vanavond tegen Mallorca dat hen uit de Spaanse beker kegelde. De andere zaterdagavondmatch is tussen Recreativo en Osasuna.

Mallorca ontvangt vanavond in het eigen Ono Estadi leider Real Madrid. De eilandploeg won al twee keer van de Madrilenen dit seizoen in het Spaanse bekertoernooi (2-1 en 0-1). In de competitie verloren de mannen van coach Manzano wel met 4-3 in het Bernabéu-stadion. Vanavond staan Raúl en Güiza ook oog in oog met elkaar. Beide spelers – respectievelijk 16 en 17 goals – zijn nog in de running om Spaans topschutter te worden. Luis Fabiano (Braziliaan) van Sevilla is immers buiten bereik met 22 doelpunten om de échte pichichi (topschutter) te worden. Bij beide ploegen lopen ook de twee spelers met de beste assist in de Spaanse competitie rond. Guti en Ibagaza hebben alle twee twaalf doelpunten aangegeven. Schuster zal ongetwijfeld vertrouwen geven aan de elf die vorige week zondag de belangrijke wedstrijd van Sevilla wonnen. Hierdoor nemen Robinho en de herstelde Pepe op de bank plaats. De thuisploeg verloor dit seizoen slechts drie partijen in eigen stadion.
 
De andere partij van vanavond start om acht uur in het Reyno de Navarra-stadion waar de supporters vorig jaar nog de halve finale van de Uefa Cup beleefden. Vanavond strijden Osasuna en Recreativo er om het behoud in de hoogste klasse. De thuisploeg uit Pamplona staat na de overwinning tegen Getafe van afgelopen weekend op een veertiende plaats met vier punten meer dan de bezoekers uit Huelva die in de degradatiezone staan. Bij de onubenses is sterkhouder Sinama-Pongolle toch niet geschorst – zijn vijfde gele kaart werd geannuleerd – en Cáceres is ook sneller dan verwacht hersteld. Als de bezoekers winnen komen plotseling veel ploegen in nauwe schoentjes.
 
Morgen ontvangt Atlético – vierde in de stand – het verrassend sterke Almería dat net onder de Europese plaatsen staat. De Madrileense formatie beleefde een bewogen week: coach Aguirre had een vurige discussie met de uit genade gevallen Reyes. De ex-speler van Arsenal en Real Madrid zou de Mexicaanse oefenmeester hijo de puta genoemd hebben. Bovendien linkten de Madrileense media tot wanhoop van de supporters sterspeler Kun Agüero aan stadsrivaal Real. Dat bericht werd gisteren in alle toonaarden ontkend door voorzitter Enrique Cerezo. Aguirre wisselt mogelijk van doelman: Leo Franco zit immers al twee weken fit op de bank. De colchoneros moeten zondag winnen willen ze hun lot in eigen handen hebben. Racing heeft immers evenveel punten als Atleti.
 
De leukste affiche van de speeldag is misschien wel de ontmoeting tussen Sevilla en Villarreal. De thuisploeg moet na twee opeenvolgende nederlagen tegen Atlético en Real Madrid absoluut punten pakken om dat Europees ticket niet mis te lopen. De bezoekers uit Castellón zijn de beste ploeg van de terugronde en kunnen bij winst vanavond een clubrecord vestigen: negen overwinningen op rij. El submarino amarillo heeft voor volgend seizoen al zijn oog laten vallen op Nevlut Erding. De 20-jarige Turk speelt momenteel bij het Franse Sochaux.
 
Racing – op een gedeelde vierde plaats met Atlético – ontvangt in eigen stadion het nieuwe Deportivo. De thuisploeg is aan een indrukwekkend seizoen bezig en blijft in de running voor dat laatste Champions League-ticket. De concurrent voor dat vierde ticket is niet de minste, maar met de rojiblancos weet je nooit uiteraard, hun supporters worden niet voor niets de sufridores (lijders) genoemd. Bij een beter resultaat als Atleti komen de mannen van Marcelino alleen op de vierde plaats. De bezoekers uit Galicië zijn aan het slechtste seizoen in vijftig jaar bezig, maar de mannen van Lotina komen van ver. Depor is immers de tweede beste ploeg uit de terugronde: de ploeg behaalde 20 punten uit elf wedstrijden. Bovendien heeft Deportivo de laatste twaalf jaar nooit verloren in El Sardinero. Voor de wedstrijd van zondag kan coach Lotina wel niet rekenen op de geschorste Lopo en de geblesseerden Guardado en Wilhelmsson.
 
Zondagavond spelen Barcelona en Getafe tegen elkaar in Camp Nou. Beide ploegen zullen enigszins met hun gedachten bij de belangrijke Europese wedstrijden – respectievelijk tegen Schalke04 en tegen Bayern München – de wedstrijd aanvatten. Rijkaard zal weinig wijzigingen doorvoeren aan de basiself die dinsdag in Gelsenkirchen wonnen. Bij de bezoekers uit de Madrileense hoofdstad kan Laudrup niet rekenen op de maker van de prachtige 1-1, Contra. De Roemeense verdediger is geschorst en keeper Ustari is ook twijfelachtig. In de Spaanse media wordt gefluisterd dat de Deense coach van Getafe wel eens de opvolger van Rijkaard bij Barça zou kunnen worden.
 
Espanyol is de laatste maanden in vrije val en moet zich dringend herpakken om alsnog Uefa Cup-voetbal af te dwingen. De Champions League kunnen ze op het eerste zicht wel vergeten. De mannen van Valverde spelen zondagmiddag in La Catedral tegen Athletic waar de coach groot werd als voetballer en zijn eerste successen als trainer behaalde. Bij de Catalaanse bezoekers is De la Peña nog steeds out met een blessure. De Basken zijn bij winst zo goed als zeker van het behoud en dat zou vrij snel zijn in vergelijking met de voorgaande twee jaar toen de ploeg tot het einde moest knokken voor het behoud. 
 
Het Valencia van Koeman speelt morgen op het veld van promovendus Murcia. De mannen van Clemente spelen hun laatste troeven uit om alsnog een jaar langer op het hoogste niveau actief te zijn. De bezoekers staan na de 3-0 nederlaag in Mallorca opnieuw met hun beide voeten op de grond en hebben dringend punten nodig om niet tot de laatste speeldag te moeten vechten voor het behoud. De Nederlandse oefenmeester gaf gistermiddag op de persconferentie te kennen dat hij zijn tot 2010 lopende contract misschien wel niet uitdoet. De overige zondagwedstrijden zijn de degradatieduels: Zaragoza tegen Betis en Levante tegen Valladolid.

(Dave Sentobin)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties