Inter slaat aanval Roma af

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Inter is in Bergamo gaan winnen en heeft zo weer vier punten meer dan uitdager AS Roma. Fiorentina won ook. Onderin pakten Empoli en Catania belangrijke zeges.

Inter kwam na 21 minuten 0-1 voor: op een hoekschop van Balotelli kopte Vieira de bal binnen. De thuisploeg kon weinig uitrichten en na de pauze kreeg Maicon de eerste grote kans: na een vrije trap van Balotelli kon hij niet meer bij de bal. Op een snelle counter werd Cruz net op tijd afgestopt door Pellegrino, maar de bevrijdende 0-2 kwam er toch: in de 74e minuut stuurde Stankovic Balotelli weg, die de doelman omspeelde en scoorde. In de slotfase pakte Doni nog tweemaal geel, waardoor Atalanta de wedstrijd met zijn tienen beëindigde.

Fiorentina won van Reggina, dat alleen laatste wordt. Pazzini opende na 23 minuten de score en het duurde tot in de extra tijd voor Mutu de Viola zekerheid over de zege schonk: 2-0.

Sampdoria blijft meedoen voor de topvier na een eenvoudige overwinning tegen Livorno. Cassano was terug na zijn lange schorsing en de kleine balvirtuoos was een gesel voor de bezoekende verdediging. Het duurde tot de 67e minuut voor Maggio het overwicht van de Blucerchiati in een doelpunt kon omzetten: 1-0. Kort voor affluiten maakte Bonazzoli er nog 2-0 van.

Udinese lost voorin de rol na een gelijkspel in Siena. De bezoekers waren de betere ploeg voor de rust, maar meer dane en bal op de paal van Dossena leverde dat niet op. In de 69e minuut bracht de ingevallen Kharja de thuisploeg op 1-0, met een ver schot, maar Floro Flores kon niet veel later de stand weer in evenwicht brengen: 1-1.

In Parma - Lazio vielen er enkel doelpunten in de eerste helft: Budan zette de Gialloblu na 17 minuten op 1-0, maar even voorbij het halfuur keerde Lazio de rollen om in drie minuten tijd. Eerst scoorde Pandev en daarna zorgde Bianchi voor 1-2. Paci legde in de 43e minuut de rust- en eindstand vast: 2-2.

Walter Zenga heeft zijn debuut als Cataniacoach niet gemist: in Sicilië werd Napoli met maar liefst 3-0 opzijgezet. Colucci scoorde al na 4 minuten en in de 16e minuut stond het via Spinesi al 2-0 (foto). Kort na de onderbreking scoorde Vargas: 3-0, meteen ook de eindstand.

Via een laat doelpunt van Vannucchi pakte Empoli, met de teruggekeerde Cagni weer op de bank, een levensbelangrijke driepunter bij Torino. De Granata raakten tweemaal het doelhout en Di Michele miste net voor de 0-1 een niet te missen kans.