Palermo klopt Juve na spektakelstuk

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties

Voor Juventus is de derde plaats nog niet binnen: de Bianconeri gingen in een aangenaam kijkstuk onderuit in Palermo.

De thuisploeg kwam het best uit de startblokken: na 10 minuten ging Amauri aan de haal en hij krulde de bal heerlijk in de verste hoek, 1-0. Halfweg de eerste helft moesten beide ploegen noodgedwongen een vervanging doorvoeren: Nedved en Guana kwamen tijdens een kopduel onzacht met elkaar in botsing. Juventus ging op zoek naar de gelijkmaker, maar dat opende perspectieven op de counter voor de Rosaneri. Net voor de pauze zette Caserta zich door op de flank en zijn voorzet werd door Amauri binnengekopt: 2-0.

Juventus wou zich na de rust onmiddellijk terug in de wedstrijd knokken en na enkele minuten had de Oude Dame de aansluitingstreffer beet: Sissoko dook het strafschopgebied in en zijn zwaar schot werd door Fontana nog gekeerd, maar Del Piero kon in de rebound scoren, 2-1. Juve ging door en Palermo kwam niet meer onder de druk vandaan. In de 71e minuut zette Sissoko voor, Trezeguet kopte en Fontana had een ultieme reflex in huis, maar de bal kwam weer bij Del Piero terecht, die Juve op gelijke hoogte bracht: 2-2. De Bianconeri bleven aanvallen: Del Piero mikte een vrije trap op de paal en Fontana redde miraculeus op de rebound van Trezeguet. De Fransman schoot even later net naast. Op een zeldzame tegenaanval, in de 89e minuut, kopte Sissoko een inzet weg tot bij Cassani, die vanaf 25 meter met een verschroeiend schot uitpakte: de bal belandde net onder de lat in doel, 3-2.