Genomineerden voor Ebbenhouten Schoen bekend

De Nijs Michael
| 10 reacties
Genomineerden voor Ebbenhouten Schoen bekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie volgt Mémé Tchité op als winnaar van de Ebbenhouten Schoen? Op die vraag krijgen we een antwoord op 28 april, intussen weten we wel al wie de genomineerden zijn: 3 spelers van leider Standard en 2 spelers van de regerende landskampioen Anderlecht.

De Ebbenhouten Schoen is de verkiezing voor beste Afrikaanse voetballer, of voetballer van Afrikaanse origine, in onze nationale voetbalcompetitie. De verkiezing is dit jaar toe aan de zeventiende editie en de winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens een gala-avond op 28 april. De jury zal die avond bestaan uit bondscoach Vandereycken, leden van Belgische sportredacties, een erejury onder leiding van Georges Heylens en alle trainers uit de drie nationale afdelingen.

De genomineerden van dit jaar zijn dus allen speler van Anderlecht of Standard. De Brusselse club heeft met Mbark Boussoufa en Ahmed Hassan twee kanshebbers, Boussoufa werd overigens al eens laureaat in 2006. Standard vaardigt de andere drie kanshebbers af: Marouane Fellaini, Mohamed Sarr en Diemerci Mbokani. Op 28 april weten we dus wie van deze vijf spelers de opvolger van Mémé Tchité zal zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties