Strijd om plaats twee barst los

Philippe Crols
| 0 reacties
Strijd om plaats twee barst los
Foto: © SC

In Duitsland lijkt Bayern op een nieuwe titel af te stevenen. De strijd om de Europese plaatsen en voor de degradatie is dan weer wel nog zeer spannend. Op beide fronten staan er dit weekend belangrijke onderlinge duels op het programma.

Toppers vechten om plaats twee
Tussen Schalke 04, het nummer twee, en Eintracht Frankfurt, het nummer acht, gaapt er amper een kloof van zes punten. Alles blijft dus nog speelbaar, maar dit weekend kunnen een aantal teams wel een grote stap richting Champions League voetbal zetten.

Zo kan Schalke 04 Werder Bremen een nieuwe tik verkopen. Schalke, dat afgelopen week nog Europees werd uitgeschakeld, is te gast aan de Weser. Werder Bremen won vorige week opnieuw en kan bij winst over Schalke wippen.

Op zondag staat er met Leverkusen - Stuttgart ook een onderlinge confrontatie in het teken van de Champions League-plaatsen op het menu. Leverkusen kwam donderdag in Sint Petersburg nog in actie. Het won daar wel, maar de uitschakeling was eigenlijk al een feit. Enkel de competitie staat er nu dus nog op het programma en daarin moet Leverkusen winnen wil het over Stuttgart naar een plaats in de top-5 klimmen.

Eintracht Frankfurt had voor het seizoen niet bepaald Europees voetbal vooropgesteld, maar maakt er nog altijd wel kans op. Dit weekend trekt Eintracht naar Hannover, de leider van de rechterkolom. Mits winst kan Frankfurt gezien alle onderlinge duels wel eens een van de winnaars van de speeldag worden.

Cottbus hoopt lijn door de trekken
Cottbus is weg van de degradatieplaatsen sinds vorige week. De kans is echter niet onbestaande dat de vreugde van korte duur zal zijn. Dit weekend speelt Cottbus in eigen huis een zespuntenduel tegen Arminia Bielefeld. Wie wint doet werkelijk een gouden zaak.

Nürnberg won vorige week ook en kan bij winst op vrijdag tegen Wolfsburg tijdelijk wegkomen van een degradatieplaats. Wolfsburg maakt echter nog kans op Europees voetbal en wordt dus geen makkelijke tegenstander.

Ook Duisburg krijgt dit weekend geen makkelijk ploegje over de vloer. Hamburg is de tegenstander van de rode lantaarn. Sinds vorige week is HSV zijn tweede plaats kwijt, maar gezien de moeilijke verplaatsing voor Schalke is het niet onmogelijk dat Stevens en de zijnen straks weer de eerste achtervolger van Bayern worden.

Hansa Rostock staat sinds vorige week voor het eerst sinds lang nog eens op een degradatieplek. Deze week speelt het op verplaatsing tegen Karlsruhe. Geen onhaalbare kaart, want de seizoensrevelatie is al een tijdje op de sukkel.

Bayern op weg naar de titel
Gezien de voorsprong van Bayern lijkt de recordkampioen op weg naar een nieuwe titel. Bayern ontsnapte op ware Houdini-wijze aan de uitschakeling in de UEFA Cup. Deze week krijgt Bayern Dortmund over de vloer, een ploeg die nog maar weinig te winnen of te verliezen heeft, al gaat het in zulke wedstrijden ook wel om de eer natuurlijk.

Bochum - HBSC is een wedstrijd die nog maar weinig om het lijf heeft. Als HBSC wint wipt het over Bochum naar een plaats in de middenmoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties