Akpala wordt in Charleroi 'Akpagol'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Akpala wordt in Charleroi 'Akpagol'
Foto: © SC

Charleroi boekte dit weekend een klinkende 3-1-zege tegen RC Genk. Matchwinnaar werd de Nigeriaan Joseph Akpala die dit seizoen al voor de tweede keer een hattrick aantekende. Akpala wordt in het zwarte land nu 'Akpagol'.

Joseph Akpala (21) staat nu samen met de Israëliër Elyaniv Barda (RC Genk) bovenaan te topschutterslijst. Beiden zijn al goed voor vijftien doelpunten dit seizoen. Akpala is in vorm want vanaf de wedstrijd tegen Moeskroen, halverwege maart, maakte de spits zeven doelpunten in vijf wedstrijden. "Mijn ploegmaats noemen me nu Akpagol. Ik heb daar geen probleem mee, maar ik blijf nog steeds Joseph Akpala. De prijs van topschutter is een doel, maar niet omdat ik nu plots aan vijftien treffers zit. Voor het seizoen had ik al de ambitie om topschutter te worden en ik heb er altijd in blijven geloven dat het zou lukken", aldus de Nigeriaan in de krant Het Nieuwsblad.

Voor Akpala bij Charleroi terechtkwam, was hij al topschutter geworden in Nigeria. Twee seizoenen terug maakte de spits al zijn opwachting en scoorde hij twee treffers waarvan eentje tegen Anderlecht. Vorig jaar kende hij een moeilijk jaar waarin hij moest bevestigen. Dit jaar ontbolstert hij volledig en dat hebben ze in Afrika ook al gezien en een selectie voor de Super Eagles zal dus niet lang meer op zich laten wachten.

Akpala kijkt trouwens al uit naar de wedstrijd tegen Standard. "Ik heb er een paar goede vrienden. In de heenwedstrijd was ik geschorst. We verloren van hen in de heenwedstrijd en die paar goede vrienden deden daar nogal lacherig over. Ik zal dus blij zijn als we ze hier straks over twee weken gaan kunnen kloppen", besluit de ambitieuze Karolo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties