Kelderteams tegen topteams

Philippe Crols
| 0 reacties
Kelderteams tegen topteams
Foto: © SC

De heren voetballers in Duitsland is niet veel rust gegund. Na de 28ste competitieronde is het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Heel wat teams uit de bovenste regionen nemen het op tegen elftallen uit de kelder van de klassering.

Top vs staart
Cottbus, Rostock, Duisburg, Bielefeld en Nürnberg. Dat zijn de vijf teams die onderling gaan uitmaken wie straks zal degraderen. Drie teams zullen naast een verlengd verblijf grijpen. Tijdens de midweek staan er geen onderlinge confrontaties op het menu.

MSV Duisburg heeft op papier de minst moeilijke opdracht. Het ontvangt in eigen huis Karlsruhe. Dat elftal is serieus op de sukkel en dreigt zelfs naar de rechterkolom te zakken.

De andere degradatiekandidaten hebben moeilijkere taken. Zo krijgt Bielefeld bijvoorbeeld Leverkusen over de vloer dat afgelopen weekend nog vlot de maat nam van landskampioen Stuttgart.

Ook Hansa Rostock zal een kanshebber op de Champions League te gast krijgen. Werder Bremen brengt dinsdag een bezoek aan Rostock. Bremen is sinds de zege tegen Schalke de nummer twee. Rostock klom afgelopen weekend dan weer uit de degradatiezone.

Dan is er nog Energie Cottbus. Ook die ploeg staat niet meer op een degradatieplaats en is zelfs aan een goede reeks bezig. Deze week gaat het op bezoek bij Schalke 04. Die club stuurde coach Slomka na de 5-1-pandoering te Bremen de laan uit en duidde Buskens en Mulder aan als vervangers. Benieuwd of beide ex-spelers het elftal uit Gelsenkirchen snel weer op het goede spoor zullen krijgen.

Nürnberg speelde door de hevige regenval zijn wedstrijd niet uit het afgelopen weekend, maar het stond wel voor tegen Wolfsburg toen de partij werd stilgelegd. Toch doet de bekerwinnaar er goed aan om te winnen op woensdag, maar makkelijk wordt dat echter niet, want Stuttgart is de opponent. De landskampioen wil na de nederlaag in Leverkusen opnieuw aanpikken om zo toch nog aanspraak te maken op een Champions League plaats.

Bayern wil stap dichter bij titel komen
Wat er ook gebeurt op dinsdag en woensdag, Bayern kan nog geen kampioen worden. Daarvoor is het nog een beetje langer wachten. Bayern gaat op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Eintracht maakt nog altijd kans op Europees voetbal, maar kreeg in Hannover een serieuze tik.

Kampioen worden zit er voor Hamburger SV niet meer in, maar winnen in Hertha BSC is eigenlijk wel noodzakelijk om druk te blijven uitoefenen op Schalke en Werder Bremen. HBSC heeft niets meer te winnen of te verliezen en maakte in Bochum een einde aan een serie nederlagen.

Ook Bochum heeft niets meer te winnen of te verliezen en is dinsdag te gast in Wolfsburg. Mocht Wolfsburg zijn inhaalwedstrijd in Nürnberg toch nog winnen komt het op twee punten van de derde plaats terecht. Magath en co spelen dus nog wel ergens om.

Dat is niet meer zo voor Dortmund en Hannover. Dortmund zit al met het hoofd bij de bekerfinale van later deze week.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties