Analyse Real stap dichter bij titel

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real stap dichter bij titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid heeft dit weekend een grote stap richting een nieuwe landstitel gezet. De ploeg van Schuster haalde het met het kleinste verschil van Murcia, terwijl Barça gelijk speelde bij Recreativo en Villarreal zelfs verloor op Almería.

Real Madrid kreeg met Real Murcia de voorlaatste in de stand op bezoek. Indrukwekkend speelde de Koninklijke gisterenavond zeker niet, al kon de numerieke minderheid na de vroege uitsluting van Torres als verzachtende omstandigheid ingeroepen worden. Toch mag meer verwacht worden van de koploper in de Primera División. Murcia kon niet profiteren van de slappe prestatie en verloor met 1-0 dankzij een treffer van Sneijder. Real Madrid loopt zo tot negen punten uit op eerste achtervolger Barcelona. Murcia staat op acht punten van de redding. 
 
Bij Barcelona wil het maar niet lukken in de competitie. Tegen het bescheiden Recreativo Huelva kwamen de Catalanen via Eto’o twee keer op voorsprong, maar ze slaagden er niet in die vast te houden. Rubén maakte telkens gelijk, al werd zijn eerste doelpunt onterecht toegekend. De titel lijkt ver weg voor Barcelona. Voor Recreativo blijft het vechten voor het behoud. 
 
Villarreal miste een kans om te profiteren van het puntenverlies van Barcelona en de tweede plaats alleen op te eisen. De ploeg van Pellegrini verloor op het veld van Almería zijn tweede wedstrijd op rij. Acasiete zorgde in de slotminuten van de wedstrijd voor de enige treffer van de partij. Na een slappe prestatie mag Villarreal zijn titeldromen wellicht opbergen. Almería doet nog mee voor een Europees ticket, maar heeft wel zes punten achterstand op de zesde plaats.
 
Atlético Madrid droomt luidop van een plaats in de voorronde van de Champions League, maar voelt de hete adem van Racing Santander in zijn nek. Door het gelijkspel op het veld van Valladolid zijn de Cantabriërs tot op één punt genaderd. Maxi bracht Atlético iets na het uur op voorsprong, maar de Madrilenen verzuimden de kloof uit te diepen. In blessuretijd werden de gemiste kansen afgestraft door de gelijkmaker van invaller Ogbeche. Valladolid pakt daarmee een belangrijk punt in de degradatiestrijd. 
 
Racing Santander blijft volop meedraaien in de Europese strijd en kan zelfs dromen van de Champions League.  De Cantabriërs spoelden de nederlaag van vorige week tegen Deportivo door met een zege op het veld van Valencia.  Colsa en Tchité tekenden voor de bezoekende treffers, Valencia kwam niet verder dan een penaltydoelpunt van Villa.  Een nieuwe tegenslag dus voor de supporters uit de appelsienenstad, die hun team nog maar eens op een fluitconcert trakteerden.  De ploeg van Koeman is vijftiende, met vijf punten voorsprong op de degradatieplaatsen. 
 
Sevilla zocht bevestiging na de degelijke prestatie van vorige week tegen Villarreal.  Op het veld van Real Mallorca was dat niet evident, maar uiteindelijk ging de ploeg van Manolo Jimenez toch met de drie punten naar huis. Renato, Kanouté en Dani Alves scoorden voor Sevilla, terwijl Mallorca niet verder kwam dan doelpunten van Guïza en Webo. Sevilla doet een uitstekende zaak in de strijd om de zesde plaats en behoudt uitzicht op de Champions League. Real Mallorca is nog steeds niet helemaal gered. 
 
Met Espanyol Barcelona lijkt het dit seizoen niet meer goed te komen. Ook tegen Osasuna slaagden de Catalanen er niet in de drie punten thuis te houden. Een goal van Astudillo volstond voor de bezoekende zege. De supporters van Espanyol lieten na afloop van de wedstrijd hun ongenoegen blijken. Hun team blijft wegzakken in de klassering, maar is door de sterke heenronde nog steeds achtste. Osasuna gunt zichzelf wat ademruimte in de degradatiestrijd.
 
Athletic Bilbao droomde na een reeks goede prestaties stiekem nog van Europees voetbal, maar mag daar na de 3-0 nederlaag op het veld van Deportivo La Coruña wellicht een kruis over maken. Tegen de slap spelende Basken won de ploeg van Lotina verdiend dankzij doelpunten van Coloccini, Sergio en Filipe Luis. Beide teams staan nu op een gedeelde negende plek. 
 
Een andere ploeg die het de voorbije weken goed deed, was Real Betis. Tegen Levante kwam daar verrassend een einde aan. De rode lantaarn pakte zijn tweede uitzege van het seizoen dankzij een doelpunt van Pedro León. Een vooral na het uitvallen van sterspeler Edu tegenvallend Betis is zo niet alleen de enige ploeg die van de hele top-drie won, maar nu ook de enige ploeg die nul op zes haalde tegen Levante. De verdiblancos zijn nog niet zeker van de redding, iets waar Levante al lang niet meer op hoopt.  
 
De wedstrijd tussen Getafe en Real Zaragoza was er één om snel te vergeten.  De thuisploeg leek met zijn gedachten al meer bij de bekerfinale te zitten en Real Zaragoza was niet bij machte om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.  De wedstrijd eindigde dan ook op een troosteloos gelijkspel, iets waar vooral Real Zaragoza niet veel mee opschiet.  De maños blijven op een degradatieplaats staan en komen geen stap dichter bij het behoud.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties