Jeurissen is het beu: 'Alleen nog toprefs voor toppers'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Jeurissen is het beu: 'Alleen nog toprefs voor toppers'
Foto: © SC

Afgelopen vrijdag werd Standard een loepzuivere penalty onthouden door scheidsrechter Joeri Van De Velde en dat is ook Robert Jeurissen niet ontgaan. De scheidsrechtersbaas wil enkel nog topscheidsrechters voor de topmatchen van de grote clubs.

Net zoals iedereen in België zag scheidsrechtersbaas Jeurissen dat Doll een penaltyfout maakte op Jovanovic, alleen zag scheidsrechter Joeri Van De Velde het anders. "Ik moet er geen tekening bij maken hé. De fout is klaar en duidelijk. Daar gaan we weer, dacht ik", vertelt Jeurissen. De scheidsrechtersbaas had nochtans de opdracht gegeven om extra aandachtig te zijn bij de ploegen die om de prijzen strijden. "Ik heb de arbiters nog gewaarschuwd dat ze eens zo attent moesten zijn voor clubs die meestrijden om de prijzen of die voor het behoud strijden", verklaart Jeurissen deze morgen in de krant. "Voor de komende toppers komen alleen nog toprefs in aanmerking. Belgische, geen Hollandse. Dus alleen nog refs die international zijn," gaat hij door.

De internationals waarover Jeurissen het heeft zijn De Bleeckere, Allaerts, Verbist, Wouters, Gumienny en Vervecken. Nzolo wordt door Jeurissen nog even in de wachtkamer gehouden. Of dat een garantie is op een betere arbitrage is maar de vraag. Twee van deze toprefs gingen dit weekend namelijk ook zwaar in fout. Zo floot Allaerts de match tussen Anderlecht en Germinal Beerschot. Daarin werd Boussoufa neergehaald in het strafschopgebied. Loepzuivere penalty, maar scheidsrechter Allaerts gaf de Nederlandse Marokkaan geel in plaats van een penalty. In de tweede helft claimden de Brusselaars wederom een penalty. Opnieuw terecht, maar wederom wuifde Allaerts het protest weg. Gumienny van zijn kant floot de derby tussen Club en Cercle Brugge en ook hij was verre van foutloos. Zo werd Valgaeren neergetrokken in het strafschopgebied, maar hij kreeg geen penalty. Ook Alcaraz claimde terecht een straschop, maar hij kreeg die evenmin. Daarenboven kwam het doelpunt van Club er nadat Gumienny een fout zag die er geen was. Overigens was er nog een opmerkelijke aanwezige in Brugge: vierde ref Flament. Laat dat nu net de persoon zijn die op de vorige speeldag AA Gent-STVV helemaal liet ontsporen. Scheidsrechtersbaas Jeurissen liet daarop weten dat Flament even op non-actief geplaatst zou worden, vreemd dat net Flament dan woelwater Jacky Mathijssen in bedwang moet houden tijdens een topper. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties