De Boeck: 'Intertoto? Beslis in functie van groep'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Boeck: 'Intertoto? Beslis in functie van groep'
Foto: © SC

Cercle Brugge staat na zijn overwinning tegen Sporting Lokeren dicht bij de vierde plaats. Een plaats die recht geeft op Intertoto, maar wil Cercle die wel spelen?

“Of we Intertoto spelen of niet, is iets dat intern besproken moet worden”, reageert De Boeck. “Maar ik ben sportief directeur en ik zal een weg uitstippelen die het beste uitkomt voor de ploeg, een programma in functie van de spelersgroep. En nogmaals, Europees voetbal is misschien de kers op de taart, maar niet het belangrijkste. Voor mij is het belangrijker dat we volgend jaar de progressie bevestigen, met of zonder Europees voetbal.”
 
En progressie is er zeker nog mogelijk. “We hebben in de tweede helft 25-30 minuten heel dominant gespeeld en Lokeren achter een ongrijpbare bal laten lopen, maar toch laten we hen terugkomen tot 3-2. Wij gaan op zoek naar de 4-2 en brengen ons zelf daardoor in gevaar. Een grotere ploeg zal de wedstrijd controleren en het tempo in gevaar brengen. Dantschotter redt ons in de slotfase nog van de 3-3. Dit is een leerproces waar we door moeten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties