Dure misstap Roma

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Voor AS Roma zal het nu heel erg moeilijk worden om Inter nog van de titel te houden: de Giallorossi konden niet winnen van Livorno, zodat Inter morgen tot 6 punten kan uitlopen. Fiorentina deed wel een goede zaak in de strijd om de vierde plaats.

In een wedstrijd eenrichtingsverkeer kwam Roma toch niet aan een doelpunt voor de pauze. Tot overmaat van ramp moest Totti met een knieblessure na 39 minuten naar de kant: voor de kapitein is het seizoen voorbij. Na de pauze lukte het wel: Vucinic kopte een voorzet van Pizarro in een boogje over doelman Amelia, 1-0. De thuisploeg ging op zoek naar de verlossende 2-0, maar in de 83e minuut kreeg ze het deksel op de neus: Diamanti schilderde een vrije trap mooi in doel, 1-1. Daarop volgde nog een stormloop, maar doelman Amelia had een sublieme redding in huis op een kopstoot van De Rossi.

Fiorentina won van Palermo dankzij een doelpunt van Donadel: de middenvelder haalde in de 30e minuut uit vanaf 20 meter en de bal verdween naast Agliardi in doel, 1-0. De Viola hielden vervolgens zonder veel problemen stand, zeker nadat Rinaudo halfweg de tweede helft een tweede gele kaart kreeg.