Brugse fans respecteren minuut stilte niet

Harald Berings
Brugse fans respecteren minuut stilte niet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelde in de vooravond 0-0 gelijk op het veld van AA Gent. Voor aanvang van de wedstrijd lieten enkele van de meegereisde blauw-zwarte fans zich van hun slechtste kant zien door de gevraagde minuut stilte niet in acht te nemen.

Er werd niet alleen respect gevraagd voor het overlijden van Constant Vanden Stock, die op 93-jarige leeftijd kon terugblikken op een mooi en roemrijk leven. De minuut stilte was er ook voor de amper 19-jarige Simon Dees, een jonge Gentenaar aan wiens leven woensdagavond door een tragisch ongeluk veel te vroeg een eind kwam. Simon was vaak en graag gezien in het Ottenstadion en om hem te gedenken werd door de aanhang van de thuisclub om stilte gevraagd. 

Helaas werd dit gebaar niet geappreciëerd door de supporters van de bezoekers, die door een aanhoudend gefluit elke vorm van sereniteit wegnamen, een reactie die niet werd gesmaakt door de Buffalo's. De minuut stilte werd trouwens ook bijzonder chaotisch georganiseerd. Voor de wedstrijd Standard-Anderlecht kon men eventuele problemen hieromtrent voorkomen door de minuut stilte te vervangen door een langgerekt applaus ter nagedachtenis van de heer Vanden Stock en Rosalie Mpenza, moeder van de broers Mbo en Emile Mpenza. 

Het is niet de eerste keer dat zo'n ritueel, vaak door enkelingen, niet in acht wordt genomen, en zonder de supporters van Club Brugge algemeen op de korrel te willen nemen, zouden we toch een oproep willen doen aan alle bezoekers van om het even welk voetbalstadion, om in het vervolg respect te betuigen tijdens dergelijke herdenkingsplechtigheden. Het is een algemeen fenomeen, en niet enkel gericht op de Club-supporters gisteren. Maar al te vaak wordt er door de bezoekende ploeg weinig of geen respect getoond voor een minuut stilte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties