Stevens verzoent zich met spelers

Stevens verzoent zich met spelers
Foto: © SC

HSV-trainer heeft zich opnieuw verzoend met Rafaël van der Vaart en Vincent Kompany. Beide spelers hadden openlijk kritiek geuit aan het adres van de Nederlander en dat had hen respectievelijk een verwijdering en boete opgeleverd.

Huub Stevens heeft de afgelopen vijf dagen in Nederland doorgebracht om zijn zieke vrouw Toos te verzorgen, die met een darminfectie op de intensieve afdeling van een ziekenhuis was beland. Gisteren keerde Stevens terug naar Hamburg. Daar had hij voor het eerst sinds het conflict met Vincent Kompany en Rafaël van der Vaart (foto rechts) een gesprek met zijn dissidente spelers.

Met Van der Vaart, die het openlijk voor Kompany had opgenomen en zich tegen de 'vrijstelling' van de Rode Duivel had verzet, waren de plooien snel gladgestreken. Na een gesprek onder vier ogen, was alles uitgeklaard. "Voor mij is belangrijk wat op het terrein gebeurt, niet buiten de vier lijnen. De rest heeft Dietmar Beiersdorfer geregeld", aldus Stevens. Van der Vaart voegde eraan toe: "Het was een goed gesprek in een zeer ontspannen sfeer. Voor mij is het probleem van de baan. Maar uiteindelijk was het ook niet zo erg wat ik gezegd heb."
Ook Kompany moest op het appel verschijnen. De ex-Anderlechtspeler trainde gisteren voor het eerst sinds zijn verplichte rust weer met de groep mee. "Ik hoop dat Vince het hoofd weer vrij heeft. Hij is een jonge kerel die nog veel moet leren. Hij wil geen fouten maken en altijd presteren", verduidelijkte Stevens.

De HSV-trainer had echter de indruk dat Kompany, na enkele zwakke wedstrijden, overgemotiveerd was. "We dachten dat hij veel kans op een rode kaart maakte, als hij in Berlijn zou spelen. Dat was ook in Woflsburg het geval", aldus Stevens nog. Onze landgenoot kreeg bij de Wolven in amper zeven minuten tijd twee gele kaarten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties