Mathijssen wil nog niet aan testmatchen denken

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Mathijssen wil nog niet aan testmatchen denken
Foto: © SC

Club Brugge en Anderlecht beginnen dit weekend aan hun laatste rechte lijn richting de tweede plaats. Jacky Mathijssen kijkt met vertrouwen naar de strijd met de aartsvijand uit. "We zijn klaar om het seizoen tot een goed einde te brengen."

De Limburger kan rustig toeleven naar de wedstrijd tegen Roeselare. Hij beschikt over een 22-koppige selectie voor de confrontatie met de jongens uit de Rodenbachstad en kampt met positieve selectieproblemen. Na een 7 op 9 zijn de commentaren rond Club Brugge ook omgeslagen in een positievere spiraal. "Na Cercle was iedereen tevreden met het resultaat en de manier waarop. Ook tegen Gent was het goed, maar bleef het 0-0. Er is terug veel vertrouwen en ik vind dat zelfde vertrouwen terug in de spelersgroep terug. De wil is er om alles te doen lukken. Gebeurt dat niet, dan hebben we ons niets te verwijten."
 
Geen onderschatting
 
Dirk Geeraerd kampt met andere selectieproblemen. Hij moet De Vleeschauwer, Oliseh en Covic missen voor de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion. Mathijssen blijft echter op zijn hoede. "Roeselare is sowsieso een gevaarlijke ploeg. Dat hebben ze in de heenronde tegen ons bewezen. Wie denkt dat we deze wedstrijd overslaan en al met Anderlecht bezig zijn of dat we Roeselare onderschatten, zit fout."
 
Testmatchen
 
Maar hoe je het draait of keert. De topper in het Astridpark blijft de belangrijkste wedstrijd. Wie daar wint, is zo goed als zeker van de tweede plaats. Aan testmatchen wil Mathijssen nog niet denken. "Ik ga er geen energie in steken voor het zover is. Dat zou betekenen dat we geen rekening houden met winst op Anderlecht. Ik wil de tweede plaats liefst onderweg al verzekeren, maar als het in testmatchen moet, dan is het zo."
 
Standard
 
Standard pakte zondag tegen Anderlecht de titel. Pikt het bij de Limburger niet dat hij dat titelfeestje geen weekje kon uitstellen? "Wij moesten dat niet doen", reageert de blauw-zwarte coach. "Dat was de taak van Anderlecht, Charleroi en Racing Genk. Standard kende dit seizoen het ideale scenario. Wij hebben onszelf niets te verwijten en moeten ons daar bij neerleggen en het accepteren. Hoe graag we het ook anders hadden gezien." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties