Aalst is uitgeschakeld in de titelstrijd

Rombaux Gunther
| 4 reacties
Aalst is uitgeschakeld in de titelstrijd
Foto: © SC

Eendracht Aalst kreeg met het bezoek van La Louvière geen makkelijke klus voorgeschoteld. Winst was voor Aalst noodzakelijk om nog in aanmerking te komen voor de titel.

In een zonnig en sfeervol Pierre Cornelisstadion nam de thuisploeg het openingskwartier voor zijn rekening. Aalst speelde de bal goed rond maar desondanks was het tien minuten wachten op een eerste mogelijkheid. Troch waagde zijn kans van op afstand maar zag zijn afgeblokt schot in hoekschop verdwijnen. De daaropvolgende hoekschop bracht echter geen gevaar tot stand. Op het kwartier kwamen de bezoekers een eerste keer dreigen, doelman De Veirman moest zich reppen om een verrassende uithaal van Laï alsnog in hoekschop te werken. Na deze poging nam Aalst de partij opnieuw in handen, via Aelbrecht kwam de bal bij Spotbeen terecht die de bal direct voor doel zwiepte, Van Den Brande kopte de bal over doel. Even later schreeuwde het thuispubliek om een strafschop, Aelbrecht zette zich door en werd in de zestien aan het truitje getrokken, scheidsrechter Geldhof liet echter doorspelen. Op het halfuur trokken de Wolven een tweede maal richting het Aalsterse doel. Een weggewerkte hoekschop kwam voor de voeten van Alageyik terecht die hard uithaalde. Het schot verdween hoog over doel. Net voor de rust trok Dessaer mee ten aanval, deze zette een mooi nummertje op met Van Den Brande maar doelman Cremer kwam goed tussenbeide.

Aalst begon sterk aan de tweede helft en versierde direct twee goede kansen. De eerste kans was voor Verheyden, hij haalde knap uit en zag zijn poging in hoekschop gewerkt door doelman Cremer. Even later zette Aalst een knappe actie op, Lord baande zich een weg naar doel via de linkerflank en ging op doel af, de Nederlander was niet egoïstisch en speelde de bal naar de vrijstaande Troch. Deze schoot de bal echter over het lege doel. De thuisploeg nam even gas terug en de wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen tot een kwartier voor tijd toen beide clubs  opnieuw een versnelling hoger schakelden. De Ajuinen kregen in dat  slotkwartier nog  de kans om de score te openen, na mooi samenspel kon Troch alleen op doelman Cremer afgaan. Hij tikte de bal iets te ver voor zich uit waarop de doelman de poging onschadelijk maakte. Beide clubs gingen nog op zoek naar de winnende treffer en het waren de bezoekers die hierin slaagden. Twee minuten voor tijd kon Yurdakul na wat geharrewar in de zestien op doel schieten, via de hand van de thuisgoalie verdween de bal in doel.

Door deze nederlaag is Eendracht Aalst mathematisch uitgeschakeld voor de titel. Het kan in zijn laatste twee wedstrijden de basis leggen voor de eindronde om zo de promotie af te dwingen naar tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties