Kinhöfer evenaart record na elfde rode kaart

Philippe Crols
| 0 reacties
Kinhöfer evenaart record na elfde rode kaart
Foto: © SC

In Duitsland staat er nog voor heel wat teams iets op het spel. De scheidsrechters proberen het competitieslot in zo goed mogelijke banen te leiden. De ene gebruikt daarbij al wat meer kaarten dan de andere. Thorsten Kinhöfer evenaart alvast een record.

In Duitsland is men dit weekend bezig aan de dertigste wedstrijd. Energie Cottbus nam het op tegen Hansa Rostock, een belangrijk duel in het kelder van de klassering. De Duitse voetbalbond duidde Thorsten Kinhöfer aan voor die wedstrijd.

Kinhöfer trok tijdens het treffen tussen Rostock en Cottbus een rode kaart. Net voor rust keek Mitreski tegen een rood karton aan. Voor scheidsrechter Kinhöfer niets nieuws. Hij zwaaide al voor de elfde maal met een rode kaart.

Daarmee evenaart hij het record van Hans Jürgen Weber. Ook hij trok al eens elf rode kaarten op een seizoen. Dat gebeurde in het seizoen 1994-1995. Kinhöfer heeft nog vier speeldagen om beter te doen.

Voor Energie Cottbus viel de schade nogal mee. Toen Mitreski werd uitgesloten stond het al 0-1 achter tegen Rostock, maar Cottbus won nog dankzij een doelpunt in de slotminuut van Rangelov.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties