Ronse neemt de leiding

Rombaux Gunther
| 2 reacties

Zaterdagavond werden er al drie wedstrijden afgewerkt in derdeklasse A. SK Ronse kreeg hierin de kans om alleen aan de leiding te komen en de druk op zijn achtervolgers te vergroten.

SK Ronse is aan een stevige opmars bezig en kwam door zijn overwinning op de vorige speeldag samen aan de leiding met La Louvière. Zaterdagavond kreeg het Diegem op bezoek, bij winst nam het al zeker tot zondagmiddag de leidersplaats alleen voor zijn rekening. De Ronse supporters mochten fier zijn op hun team, want na 90 minuten spelen werd de partij bij een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg afgefloten. Onderaan het klassement is Oudenaarde er nog niet echt gerust in, het telt maar zes punten voorsprong op het nummer 14, de plaats die de barragematchen oplevert voor de strijd om het behoud. Met Willebroek kreeg het alvast een moeilijk te bekampen tegenstander over de vloer. Dat bleek ook het geval want Willebroek nam de drie punten mee naar huis, het haalde het met 1-3 cijfers. Tot slot moest Londerzeel naar de leider in de derde periode Péruwelz. Londerzeel kwam net voor de rust op voorsprong maar in de tweede helft trok Péruwelz alsnog het laken naar zich toe en haalde het nog met 2-1 cijfers.