Rupel Boom verliest van degradatieploeg

Geert ROUSSEAU
| 3 reacties

Gelet op de resultaten van de zaterdagwedstrijden wist Rupel Boom duidelijk voor welke opdracht het stond: winnen was een must om de leiderspositie te handhaven.

Rupel Boom nam het initiatief in handen maar wist niet onmiddellijk raad met de enorm defensieve opstelling van de bezoekers uit Overijse. Het kon de rode lantaarn uiteraard niet kwalijk worden genomen dat zij nu niet onmiddellijk gekomen waren om  het spel te maken. Het duurde ongeveer tien minuten vooraleer een eerste voorzichtige kans kon worden genoteerd. De kopbal van Saïd El Harchi was echter te zwak. Wat later een voorzet van Kenny Laevaert, de keeper kon de bal plukken. Daarna werd nog eens schrijnend het huidig gebrek in de ploeg aangetoond, de afwerking. Eerst een kans voor Nick Van Der Westerlaeken waarbij deze in bijzonder moeilijke omstandigheden een verdienstelijke poging ondernam. Onmiddellijk daaropvolgend een mooie kopbal van Jens Verroken waarbij de bezoekersdoelman Verelst met een ultieme save de bal van onder de deklat wist weg te tikken. Een derde kans in dezelfde minuut voor Jens Verroken die met een hard schot uit kon halen. De bal ging jammer genoeg net naast. Rupel Boom bleef duidelijk baas maar kon geen doelpunt maken. Er vielen nog kansen voor Verroken en Saïd El Harchi die telkens niet konden worden benut. Net voor rust waren het integendeel bijna de bezoekers die de voorsprong konden realiseren. Met een mooie crosspass kon plotseling een bezoeker op doel afgaan, doelman Jo Engelborghs kon nog redding brengen.

Men kon er nu van uitgaan dat na rust met man en macht zou worden getracht de tegenstrever toch op de knieën te krijgen. Niets was minder waar want na amper drie minuten was er Kristof De Voeght die de 0-1 voorsprong staalhard binnentrapte. Wat de thuisploeg ook probeerde, de samenhang was ver zoek en als men dan al kansen bij elkaar speelde werd er telkens jammerlijk gefaald. Vooral Saïd El Harchi wist enkele wenkende kansen de nek om te wringen. Het zou echter niet fair zijn hem alleen als zondebok aan te duiden, want de ganse ploeg legde vandaag een zwakke prestatie op de grasmat. De wil om te winnen was blijkbaar niet aanwezig en aardig wat werk aan de winkel dus voor de trainersstaf. De bezoekers gaven les in efficiënte afwerking, rond de 62ste minuut kon invaller Raphaël Galeri met alerte inspanning de bal naast de doelman deponeren. Even wat hoop toen wat later Jens Verroken na hoekschop met een kopbal tot 1-2 wist te milderen. Snelle ontnuchtering volgde toen Overijse een derde keer kon scoren. Rupel Boom is dringend aan bezinning toe en is opnieuw op eventuele fouten van tegenstrevers aangewezen wil men vooralsnog kampioen worden.