Simak kiest voor avontuur bij Stuttgart

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Simak kiest voor avontuur bij Stuttgart
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Simak heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij uittreden kampioen VfB Stuttgart. Die Schwaben halen de Tsjech voor een ongekende transfersom weg bij tweedeklasser Carl Zeiss Jena.

De 29-jarige Jan Simak had nog een contract tot de zomer van 2009 bij Carl Zeiss Jena. De middenvelder wilde weg bij die club omdat Jena op het punt staat om te degraderen naar de Duitse derde klasse. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de club acht punten achterstand op Kickers Offenbach dat als laatste op een veilige plaats staat. 

Simak was in het verleden al in de Bundesliga actief bij Hannover 96 en Bayer Leverkusen. Dat gegeven speelde mee bij de aanwerving voor Stuttgart. "We weten wat hij kan. We kennen zijn kwaliteiten en we zijn blij dat hij ons vanaf volgend seizoen kan helpen. Hij kan op het middenveld spelen en zou zo meer variatie in die linie kunnen brengen. We hebben veel vertrouwen in hem en zijn blij met deze transfer", aldus Horst Heldt, de technisch direteur van Stuttgart op hun website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties