Leest dankt Misse Misse

Philippe Crols

Rapid Leest maakt nog altijd kans op promotie naar eerste provinciale. Het had tegen Balen wel verlengingen nodig om aan het langste eind te trekken.

Leest had de heenmatch in Balen met 1-2 gewonnen en stond er dus redelijk goed voor, maar al snel bleek dat Balen zich niet zomaar bij de uitschakeling zou gaan neerleggen. De bezoekers namen zelfs een droomstart. Na amper drie minuten had Nevelsteen de openingstreffer al tegen de touwen weten te werken. Halverwege de eerste periode kwam de thuisploeg dan weer langszij. Niemand minder dan Jean Jacques Missé Missé zorgde voor evenwicht op het scorebord. De aanvaller speelde in een ver verleden nog op het hoogste niveau bij Charleroi. Hij is inmiddels al 39 jaar oud.

Voor Balen veranderde er eigenlijk niet zo gek veel. Het moest sowieso twee maal scoren om verlengingen te behalen. Dat tweede doelpunt liet lang op zich wachten. Pas een kwartier voor tijd zorgde Dillen er vanop de stip voor dat beide teams gingen verlengen. In die verlengingen kon enkel de thuisploeg scoren. Halverwege de tweede verlenging maakte Vos de goal van de kwalificatie.