SC Merksem geeft volgende ronde onbegrijpelijk weg

Philippe Crols

SC Merksem is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de nacompetitie. Het leek nochtans goed op weg om de 1-0-nederlaag uit de heenmatch tegen ’s Gravenwezel weg te vegen, maar het liep toch nog een kater van formaat op.

Merksem had in ’s Gravenwezel dus niet bepaald een goede uitgangspositie kunnen verwerven, maar na een halfuur spelen in de terugwedstrijd was er niemand die nog een cent gaf om de kansen van s’ Gravenwezel.

De thuisploeg domineerde namelijk de eerste helft en dat resulteerde ook in een aantal doelpunten. Na achttien minuten maakte Goossens de 1-0. Nog geen twee minuten verdubbelde Gloub de score en was SC Merksem virtueel geplaatst. Het dolle kwartiertje was echter nog niet voorbij. Na een halfuur tekende Gloub voor zijn tweede van de middag. Dat gebeurde vanop de stip. ’s Gravenwezel leek dood en begraven.

Maar de rust inspireerde de bezoekers blijkbaar. Zij hadden aan twee goals genoeg om zich te kwalificeren en gingen er dan ook voluit voor. De thuisploeg moest terug en incasseerde op het uur de 3-1 na een goal van topschutter Ickx. De vertwijfeling bij Merksem nam toe, maar de bezoekers konden niet nog een keer de weg naar de netten vinden. Tot vier minuten voor tijd. Toen lukte De Groof toch het tweede doelpunt. Meteen ook goed voor de kwalificatie.