Woluwe-Zaventem periodekampioen na derbywinst

Woluwe-Zaventem draait een bijzonder goed seizoen in vierde klasse B. Afgelopen weekend won Woluwe-Zaventem van Overijse met 3-1. Hiermee is Woluwe-Zaventem zeker van de derdeperiodetitel.

Woluwe-Zaventem is ontegensprekelijk de ploeg in vorm in vierde klasse B. In de derby tegen het reeds tot degradatie veroordeelde Tempo Overijse werd dit nog een keer in de verf gezet. Yves Etumba zette Woluwe-Zaventem al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Mistasten in de verdediging van Overijse werd door Woluwe-Zaventem maximaal uitgebuit. Door doelpunten van Van Ongeval en Etumba stond het aan de rust al 3-0.

Zo was de wedstrijd al snel gespeeld. In de tweede helft kon Galeri nog wel milderen tot 3-1. Daar bleef het bij. Door de nederlaag van SK Heist tegen Rupel Boom volstond de 3-1 zege tegen Overijse voor Woluwe-Zaventem om zich tot periodekampioen te kronen. In het slechtste geval speelt Woluwe-Zaventem dit seizoen de eindronde voor promotie naar derde. Woluwe-Zaventem kan op de laatste speeldag ook nog de titel pakken. Er moet dan wel gewonnen worden in Wijgmaal. Bovendien moet Woluwe-Zaventem hopen op een misstap van leider Gent-Zeehaven tegen Ukkel.