Analyse HSV mag Champions League vergeten

Philippe Crols
| 0 reacties
HSV mag Champions League vergeten
Foto: © SC

In Duitsland werd er tijdens de week gewoon gevoetbald voor de competitie. De kampioen was sinds afgelopen weekend gekend, maar de strijd om de Europese plaatsen is net als de degradatiestrijd nog best spannend.

Hamburg mag Champions League vergeten
Bayern München, Werder Bremen en Schalke 04 vertegenwoordigen volgend seizoen Duitsland in de (voorronde) van de Champions League. Dat staat sinds woensdag vast. Hamburger SV moest eigenlijk winnen in eigen huis van Werder Bremen, maar dat gebeurde niet. Groen-wit kwam met 0-1 zegevieren in Hamburg. Omdat ook Schalke 04 won (0-3 in de derby tegen Bochum) bedraagt de achterstand van HSV op het nummer drie nu al zeven punten. Met nog twee wedstrijden te gaan een onoverbrugbare kloof dus.

De UEFA Cup zal HSV allicht nog wel halen, al liggen er nog een aantal teams op de loer. Stuttgart staat voorlopig nog op plaats vijf, maar miste de kans om een gouden zaak te doen. Het verloor namelijk op bezoek bij Borussia Dortmund met 3-2. Leverkusen kon ook al niet profiteren. Ook Bayer ging tegen een middenmotor onderuit. HBSC kon nog eens zegevieren (1-2). Wolfsburg is ook nog een outsider. Het heeft evenveel punten als Leverkusen. Woensdag won het met 2-3 te Frankfurt.

Rostock heeft mirakel nodig
Een aantal weken geleden stond Rostock er nog relatief goed voor, maar met nog twee speeldagen te gaan moet Hansa hopen op een half mirakel om zich te handhaven in de Bundesliga. Het verloor deze week zwaar met 3-0 in Hannover. Zo staat Rostock nu alleen op de laatste plaats. De veilige vijftiende plaats is vijf punten verder.

Duisburg verloor afgelopen week het degradatieduel tegen Nürnberg. Beide teams blijven wel op een degradatieplaats staan. Duisburg heeft 29 punten, Nürnberg heeft twee puntjes meer verzameld. Dat is er nog altijd eentje minder dan Bielefeld. Dat slaagde er niet in om te profiteren van mogelijke euforie bij kampioen Bayern (2-0-verlies).

Cottbus pakte wel opnieuw een puntje. Op bezoek bij Karlsruhe werd er een 1-1-gelijkspel behaald. Het zal onderaan in ieder geval spannend blijven tot het einde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties